A fost semnat contractul pentru tronsonul lipsă din autostrada A1, dintre localităţile Margina şi Holdea. Cât va costa și când va fi gata lucrarea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şeful CNAIR, Cristian Pistol şi Cornel Bunghiuz din partea antreprenorului UMB au semnat, vineri, contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului cu tuneluri pentru urşi de pe Autostrada Lugoj – Deva, între Margina şi Holdea. Contractul are o valoare de peste 370 milioane de euro, informează News.ro.

Segmentul de autostradă, finanţat prin PNRR, are o lungime de 9,13 kilometri, din care 2 km cu tuneluri cu galerie dublă, iar termenul limită de finalizare este august 2026.
Oferta Asocierii S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SĂ & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT a fost de 1.826.845.634,11 lei fără TVA, adică aproximativ 373 de milioane de euro.
Durata lucrării este de 45 de luni, din care 11 luni proiectare şi 34 de luni execuţie, de la data emiterii ordinelor pentru proiectare, respectiv execuţie. UMB s-a asociat cu firma Euro Asfalt din Bosnia-Herţegovina pentru că nu are experienţă pe tuneluri.
Pe lângă tunelurile pentru urşi, pe acest segment vor fi realizate şi 8 lucrări de artă (poduri, podeţe), între care un viaduct de peste 1 km, care are o complexitate mai ridicată.
”E o companie extrem de serioasă care pe toate contractele s-a ţinut de termene, a avut lucrări şi la noi în zona, le-a terminat în termenii contractului, de obicei înainte de termen. E un lucru bun că o companie românească se ridică la un asemenea nivel şi ştacheta pe care o ridică UMB îi obligă pe ceilalţi să îşi îndrepte activitatea”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, la Timişoara, după ce a semnat contractul.
Finalizarea tronsonului lipsă din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării, în condiţiile în care drumul naţional DN68A e cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care şoferii de TIR-uri şi camioane, respectiv cei de autoturisme îl folosesc deopotrivă în lipsa tronsonului de autostradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here