„Afară cu ea. OK?” Trump, auzit ordonând înlăturarea Mariei Yovanovitch, într-o înregistare video

Foto: Kharkiv Investment Forum / Wikimedia Commons

Preşedintele american Donald Trump este auzit ordonând înlăturarea din post a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch, într-o înregistrare video obţinută sâmbătă de agenţia Reuters, transmite Agerpres.

Înregistrarea, pusă la dispoziţia Reuters de un avocat al lui Lev Parnas, fost asociat al avocatului lui Trump Rudy Giuliani, începe cu liderul de la Casa Albă pozând pentru camere, apoi intrând într-o încăpere cu o masă pregătită pentru 15 persoane.

Filmarea, datată aprilie 2018, durează 83 de minute şi în cea mai mare parte nu-i arată pe participanţii la discuţii, camera cu care a fost realizată fiind îndreptată spre tavan. Fragmente din discuţii au fost difuzate vineri de ABC News.

„Scăpați de ea!”

La jumătatea înregistrării, după ce unul dintre participanţi sugerează că ambasadoarea reprezintă o problemă, poate fi auzită vocea lui Trump spunând: „Scăpaţi de ea! Mâine s-o daţi afară. Nu mă interesează. Mâine s-o daţi afară. Afară cu ea. OK? Aşa să faceţi”.

Casa Albă nu a răspuns momentan la solicitarea de comentarii a Reuters.

Vineri, Trump a admis pe Fox News că nu se numără între „fanii” lui Marie Yovanovitch, pe care a rechemat-o în mai 2019 şi care acum este martoră în procedura de destituire a preşedintelui.

Democraţii, care în septembrie au reuşit să lanseze o procedură de impeachment împotriva preşedintelui, afirmă că asociaţi ai acestuia au petrecut aproape un an încercând să o schimbe pe ambasadoare, considerând-o un obstacol în calea eforturilor lor de a face presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe rivalul politic al lui Trump în alegerile prezidenţiale din acest an, Joe Biden – acuzaţie ce a şi stat la baza procedurii împotriva lui Donald Trump, aflată în prezent în faza de „proces” în Senat.

1 COMENTARIU

  1. Trump spune lucruri, ordona aia si ailalta, si? Trump spune multe lucruri, si unele sunt discutabile, acesta-i stilul lui. Din cate se vede, si-a exprimat foarte vocal opinia despre aceasta ambasadoare in aprilie 2018, iar ea a fost rechemata nu imediat, ci abia in mai 2019, si-asta special ca sa serveasca scopului democratilor. Daca ea ar fi fost rechemata imediat dupa ce Trump a denominalizat-o, in aprilie 2018, abia atunci ar fi putut fi banuit Trump de ingerinte clare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here