Afganul suspectatpentru crima de la Timişoara, capturat în Grecia

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, la Timişoara, că a fost prins cetăţeanul din Afganistan, suspectat că a ucis un migrant tot din Afganistan şi a rănit un altul, în zona Gării de Nord din Timişoara, în 19 aprilie. Bărbatul se afla în Grecia şi va fi adus în România, potrivit News.ro.

”În vederea depistării autorului au fost efectuate activităţi. Am spus că cetăţeanul afgan a fost identificat şi că există mandat european de arestare pe numele lui. Sunt bucuros să vă spun că în urma cooperării poliţieneşti seara trecută a fost reţinut în Grecia, un bărbat, cetăţean afgan, urmărit internaţional pentru omorul comis la Timişoara. Urmează procedura de predare. Vom trimite în Grecia o escortă a poliţiei române pentru a-l aduce în România”, a declarat Lucian Bode, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara.
Bărbatul a fost descoperit pe aeroportul din Atena, în Grecia, în seara zilei de joi. El urmează să fie adus la Bucureşti, pentru a fi anchetat. Acesta dispăruse la scurt timp după crimă şi a fost dat în urmărire internaţională.
”Acum, după ce l-am prins, vom avea foarte multe răspunsuri la intrebări, care a fost traseul, cum a plecat, cand a plecat. Toate aceste chestiuni vor fi verificate in timpul anchetei. Trebuie să vedem pe unde a plecat si in ce conditii”, a mai declarta Bode.
În data de 19 aprilie, în zona Gării de Nord a avut loco răfuială între migranţi. În urma scandalului, un migrant din Afganistan a murit înjunghiat şi altul a fost rănit. Agresorul a reuşit ulterior să fugă din România, fiind dat în urmărire internaţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here