Agapă între extremiști și populiști la Roma. Viktor Orban, elogiat ca „simbol al suveranității”

Lideri politici s-au întâlnit în weekend la o conferinţă a extremei drepte, la Roma, la apelul Partidului Fratelli d’Italia şi preşedintei sale Georgia Meloni, care a venit la reuniune împreună cu premierul Giuseppe Conte, relatează News.ro, care citează Euronews.

Între alţii, la întâlnire au participat premierul ungar Viktor Orban şi Hermann Hertsch de la Partidul spaniol Vox.

„Dreapta are cu adevărat posibilitatea ca, în următorii cinci ani, în Parlamentul European (PE), să schimbe echilibrul puterii pe care-l cunoaştem acum”, potrivit lui Hermann Hertsch.

„Cineva, în Germania, va trebui să ia hotărârea, în următorii ani, dacă CDU (Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Angela Merkel) vrea să se afle în continuare într-un guvern de stânga sau dacă vrea cu adevărat să facă un guvern conservator cu (Partidul Alianţa pentru Germania) AfD (extremă dreapta) de dreapta”, a spus el. „Vreau să spun că acest tip de decizie trebuie să fie luată”, a adăugat el.

Omul lui Berlusconi

În afară de premierul suveranist ungar, alt invitat de marcă a fost italianul Antonio Tajani, de la Partidul Forza Italia (dreapta) al lui Silvio Berlusconi.

„Imigraţia este o problemă care trebuie să fie rezolvată la nivel european. Nu este o problemă naţională, nu este nici măcar o problemă de uşi deschise, de uşi închise, de vapoare ale unor ONG-uri”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European.

„Fie există o strategie pe termen lung, fie riscăm cu adevărat să continuăm să fim o trecere… Chiar şi cu porţile închise, ambarcaţiuni mici continuă să sosească cu mulţi imigranţi clandestini, aşa că…”, a adăugat el.

„Este un eveniment care se află a 22-a ediţie şi care a găzduit pentru prima oară un şef de stat. După ce a ignorat invitaţia lui Matteo Salvini, el a acceptat invitaţia şefei Fratelli d’Italia acum câteva luni”, a declarat, la Roma, Giorgia Orlandi.

„Este un mijloc de a retrezi la viaţă dreapta, dar şi de a o prezenta unită”, a adăugat ea.

„Iar dacă în Italia frontul opoziţiei este compact împotriva Guvernului galben-roşu, în Europa continuă disensiunile. Nu doar că Liga (extremă dreapta) şi Fratelli d’Italia aparţin unor grupuri diferite, dar Viktor Orban însuși, simbolul suveranităţii, preferă pentru moment să rămână în Partidul Popular European (PPE, dreapta) şi să-i păstreze echilibrul”, este ea de părere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here