Al cincilea caz de infectare cu tulpina britanică de coronvirus: Un pensionar din Constanța

Un nou caz, al cincilea, de infectare cu tulpina britanică de coronavirus a fost confirmat pe teritoriul României, informează Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar, din Constanța.

Pacientul de 69 de ani nu a călătorit în străinătate în ultima perioadă. Conform datelor anunțate de Ministerul Sănătății, acesta a început să aibă simptome specifice pentru COVID-19, la finalul anului trecut, 28 decembrie, iar pe 2 ianuarie a fost testat pozitiv. Inițial, a fost spitalizat la Constanța, după care a fost transferat la o unitate medicală din București.

Încă un caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie – 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge  într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz.

Luni, autoritățile au anunțat depistarea celui de-al patrulea caz de infectare cu tulpina B.1.1.7, în persoana unui bărbat de 39 de ani din Suceava. Acesta s-a întors din Marea Britanie pe 5 ianuarie, a fost testat pozitiv cu COVID-19 pe 9 ianuarie, iar în prezent este internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava. 

Alte două cazuri de contaminare cu tulpina din Marea Britanie au fost anunțate vineri, 22 ianuarie. Este vorba despre două persoane din București. Unul dintre pacienți lucrează la Școala Gimnazială 28 din Capitală, unde între timp a apărut un adevărat focar de coronavirus. Ministerul Sănătății anunța sâmbătă că alte 9 persoane, contacți ai pacientului în cauză, au fost testate pozitiv cu COVID-19. Ulterior, ancheta epidemiologică a fost extinsă, iar DSP București a prelevat probe de la alte 11 persoane, dintre care 7 au fost pozitive la SARS-CoV-2. În cazul a patru dintre aceste probe urmează să se facă secvențierea pentru a se stabili dacă este vorba despre infectare cu tulpina din Marea Britanie. 

Prima persoană din România, confirmată ca fiind infectată cu tulpina britanică de SARS-CoV-2, este o tânără din județul Giurgiu, care s-a vindecat între timp. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here