Alertă falsă cu bombă: Un englez, arestat după ce a trimis un colet suspect la instalația AstraZeneca din Wrexham

Poliţia britanică a anunţat joi că a arestat un bărbat în vârstă de 53 de ani, după ce acesta a trmis un colet suspect la o instalaţie de ambalare a vaccinurilor împotriva covid-19, în Ţara Galilor, a cărei producţie a fost oprită temporar miercuri, relatează News.ro, care citează AFP.

„Un bărbat în vârstă de 53 de ani, originar din Chatham, a fost arestat, fiind suspectat de faptul că a trimis coletul”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Kent, în sud-vestul Angliei.

„El este reţinut în timp ce ancheta continuă”, mai anunţă poliţia, precizând că nimic nu sugerează că ar mai exista vreo ameninţare în curs.

Această alertă falsă cu bombă a întrerupt timp de câteva ore, miercuri, producţia vaccinurilor AstraZeneca/Oxford la instalaţia din Wrexham, în nordul Ţării Galilor, gestionată de către grupul farmaceutic Wockhardt.

Angajaţii instalaţiei, care are 400 de salariaţi, au fost evacuaţi toţi în urma primirii unui colet suspect.

O purtătoare de cuvânt a dat asigurări că această întrerupere temporară a activităţii nu a afectat „în niciun fel” calendarul producţiei, care se desfăşoară „într-un ritm susţinut” în vederea furnizării a 100 de milioane de doze comandate de către guvernul britanic.

Poliţia locală, care a primit susţinerea unor genişti din cadrul armatei, a luat coletul în vederea unor exameiră suplimentare.

Premierul britanic Boris Johnson, al cărui Guvern a lansat un program de vaccinare masivă în lupta împotriva noului coronavirus, a vizita această instalaţie în noiembrie, unde a pozat cu flacoane de vaccin AstraZeneca înainte ca laboratorul să primească unda verde a agenţiei britanice a medicamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here