Alexandru Muraru, lider PNL Iaşi: Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR

Foto:. Inquam Photos / Bogdan Buda

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a declarat, referindu-se la incidentul de la Iaşi în care a fost implicat George Simion, că în timp ce autorităţile au fost prudente, „provocatorii de la AUR” au încercat să creeze conflicte şi violenţe în preajma acestei zile.

„Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de extremiştii neo-legionari de la AUR. Sunt metode folosite şi în perioada interbelică, şi în Germania anilor ’30 şi în alte locuri. Dacă autorităţile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte şi violenţe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceştia”, a declarat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

El consideră că „şi în ipoteza unui conflict spontan, AUR culege ce a semănat”.

„Violenţa naşte violenţă”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni.
Muraru a susţinut că „AUR se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol naţional, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol”.

„N-am văzut adepţi. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violenţă, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Peste 1.000 de membri şi simpatizanţi AUR au manifestat, luni, în centrul Iaşiului, de Ziua Unirii Principatelor Române. La un moment dat, liderul AUR, George Simion a fost stropit cu cerneală de un tânăr aflat în mulţime.

Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal de către Poliţie, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În Piaţa Unirii din Iaşi au fost prezenţi luni şi zeci de reprezentanţi ai societăţii civile ieşene, aceştia cerând autorităţilor să urgenteze proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here