Alina Mungiu-Pippidi vrea revenirea PSD la guvernare. Afirmații pe placul Moscovei, preluate de Sputnik: „Parteneriatul cu SUA nu prea a contat în această criză”

Inquam Photos / George Călin

PSD trebuie să revină la guvernare, iar parteneriatul strategic al României cu SUA și apartenența țării noastre la NATO sunt inutile. Acestea sunt doar câteva dintre afirmațiile Alinei Mungiu-Pippidi într-un interviu oferit revistei Q Magazine. Opiniile acesteia, cum era de așteptat, au fost preluate cu entuziasm de propaganda rusă, prin Sputnik.

„România a avut și are acest mare dezavantaj (în lupta cu pandemia de coronavirus – n.r.), o populație precară peste frontiere, ce numesc eu lumpendiaspora, oameni care nu trăiesc nici aici, nici acolo, lucrează ocazional sau deloc, nu au asigurări de sănătate și au fost împinși din Occident înapoi imediat ce acolo s-au curățat străzile. Nici nu îi puteai lăsa acolo, că nu îi ținea nimeni, deci astea era greu de manageriat de orice guvern”, a declarat Mungiu-Pippidi.

În același interviu, Alina Mungiu-Pippidi strecoară și niște consultanță politică pentru PSD: „PSD ar trebui să profite de cât de prost au guvernat liberalii, dar nu e sigur că au înțeles ceva din greșelile lor proprii. PSD trebuie să evolueze de la partidul care încasa la casierie taxă pentru numirea controlorilor de trafic aerian, avem nevoie de stânga, dar de una care pricepe, sau or să dispară, ca PASOK în Grecia.”

Nici UE nu scapă de „pronosticurile” Alinei Mungiu-Pippidi: „UE se va schimba fundamental, și nu e clar dacă va rezista. Francezii merg spre deficit 9%, așa ceva nu se poate redresa nici în zece ani, deci s-a zis cu Pactul de stabilitate, iar asta era temelia euro.”

„Nu prea a contat în această criză Uniunea Europeană şi parteneriatul strategic cu SUA ori apartenenţa la NATO”, a mai spus Pippidi.

„Mungiu-Pippidi, curaj total: Nu prea a contat în criză UE, parteneriatul cu SUA ori NATO”, a titrat Sputnik.

2 COMENTARII

  1. E agitatie mare la Moscova vazand pe ce drum fara de intoarcere (sper!!!) a apucat PSD-ul…Asa ca a inceput sa-si inghionteasca creaturile aflate pe statele de plata ca sa livreze ceva! Cred ca in urmatoarea perioada vom mai avea asemenea surprize…Important este ca in sfarsit se pare ca o majoritate votanta din Romania a inteles cum si de unde bate vantul si deci nu mai merge asa usor cu prostirea tuturor. Cred, de asemenea, ca incet-incet (sau pas cu pas) ne vom distra vazand cum bolsevicii vor fi infranti cu propriile arme – cai troieni si conserve…Doamne ajuta!

  2. Desi simpatizez cu dreapta politica, zic si eu, da, este nevoie si de o stanga dar moderna! Si de ce neaparat aceasta stanga s-o reprezinte PSD-ul, care cu oamenii si radacinile lor, greu se vor moderniza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here