Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer: Îi încurajăm pe prietenii români să avanseze, cu ambiţie, în ceea ce priveşte reformele din domeniul Justiţiei

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer (foto), a declarat, luni, că ţara sa încurajează România să „avanseze, cu ambiţie, în ceea ce priveşte reformele din domeniul Justiţiei” şi a amintit de susţinerea acordată ca România să adere la Spaţiul Schengen, scrie Agerpres.

„Vedem şi recunoaştem eforturile României legate de încheierea MCV şi de a deveni membru deplin al Schengen. Cum statul de drept şi lupta anticorupţie sunt elemente-cheie în aceste domenii, apreciem paşii importanţi pe care Guvernul deja i-a făcut şi îi încurajăm pe prietenii români să avanseze, cu ambiţie, în ceea ce priveşte reformele din domeniul Justiţiei. În ceea ce priveşte Schengen, cunoaşteţi cu toţii mesajul răspicat al cancelarului nostru, Olaf Scholz, recent transmis, când a spus că va face eforturi ca România să devină membru deplin al Schengen”, a spus diplomatul, la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Unităţii Germane.

Ambasadorul a vorbit şi despre situaţia actuală de securitate şi de cooperarea între Germania şi România.

„Politic, ne vom apropia şi mai mult, mai ales în ceea ce priveşte securitatea din regiunea Mării Negre. Economic, avem potenţial uriaş pentru o cooperare aprofundată în multe domenii”, a spus acesta.

Peer Gebauer a apreciat că „agresiunea brutală şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei este un punct de cotitură în istorie”.

„Aş vrea să transmit profundul meu respect faţă de lupta curajoasă de apărare a poporului ucrainean, care se opune agresiunii ruse. Să fiu clar – este obligaţia noastră să continuăm să sprijinim Ucraina cu tot ce putem, cu toate mijloacele pe care le avem şi atâta timp cât este nevoie”, a adăugat ambasadorul.

Acesta şi-a exprimat recunoştinţa faţă de eforturile României de a susţine Ucraina, fie că a fost vorba de transportul de cereale, sprijinul politic sau găzduirea cetăţenilor din ţara vecină, care au fugit de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here