Antivacciniștii au pătruns în sediul televiziunii publice din Slovenia și au cerut să le fie difuzate opiniile

Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa coronavirusului au pătruns cu forţa în sediul postului de televiziune publică din Slovenia, RTVS, şi au cerut să le fie difuzate opiniile, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Poliţia a pus capăt rapid incidentului şi a arestat 20 de intruşi care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, a relatat sâmbătă agenţia de presă slovenă STA.

„Acesta este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei”, a declarat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic.

Asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a atras atenţia că incidentul este doar „vârful aisbergului” într-o „campanie de ură” la adresa presei alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa.

Directorul televiziunii publice Andrej Grah Whatmough a anunţat sporirea măsurilor de securitate.

Persoane care neagă existenţa coronavirusului protestează de luni de zile cu intermitenţe în faţa televiziunii publice din Slovenia şi hărţuiesc angajaţii postului, notează dpa. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

În spatele incidentului de vineri seară este o mişcare condusă de fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei, în 1991, a relatat STA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here