UPDATE: Instagram, Facebook și WhatsApp, din nou funcționale. Motivul pentru care au picat rețelele

Aplicațiile Instagram, Facebook, WhatsApp s-au prăbușit în întreaga lume, inclusiv în România. Downdetector.com a arătat că zeci de mii de utilizatori au raportat probleme cu Facebook, Instagram și Whatsapp. În cursul serii de luni, nici în România Facebook (inclusiv aplicația Messenger), Whatsapp și Instagram nu funcționau. Cele trei aplicații aparțin companiei Facebook. O asemenea avarie nu a mai apărut la serverele Facebook de câteva luni.

UPDATE: WhatsApp, Facebook și Instagram au început să funcționeze în România, în jurul orei 01:00.

Vicepreședintele Facebook însărcinat cu infrastructura, Santosh Janardhan, a anunțat într-o postare că pana masivă de luni a fost provocată de schimbările de configurație pe care compania le-a făcut routerelor ce coordonează traficul între centrele sale de date, informează News.ro.

„Perturbarea traficului rețelei a avut un efect în cascadă asupra comunicării între centrele de date, ducând la întreruperea serviciilor”, a precizat Janardhan.

The New York Times citează o notă internă Facebook, conform căreia o echipă restrânsă de specialiști ai companiei a fost trimisă la centrul de date Facebook din Santa Clara, statul California, pentru a proceda la resetarea manuală a serverelor.

Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore.

”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a postat şi pe Twitter un mesaj în care prezintă scuze pentru problemele înregistrate.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Pachetul de aplicații Facebook Inc, inclusiv platforma populară de partajare a fotografiilor Instagram și aplicația de mesagerie WhatsApp, au fost defecte pentru zeci de mii de utilizatori, potrivit site-ului de urmărire a întreruperii Downdetector.com, informează The Jerusalem Post.
Reuters nu a putut confirma imediat problema care afectează serviciile. Cu toate acestea, mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook a sugerat o eroare de sistem de nume de domeniu (DNS).
DNS permite adreselor web să conducă utilizatorii către destinațiile lor. O întrerupere similară la compania cloud Akamai Technologies Inc a eliminat mai multe site-uri web în iulie.
Downdetector, care urmărește doar întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare dintr-o serie de surse, a arătat că au existat peste 50.000 de incidente de utilizatori care au raportat probleme cu Facebook și Instagram. Întreruperea ar putea însă afecta un număr mult mai mare de utilizatori.
Între timp, social-media platforma de mesagerie instant a gigantului de a căzut, de asemenea, pentru mai mult de 22.000 de utilizatori, în timp ce Messenger a căzut pentru aproape 3.000 de utilizatori.
WhatsApp a fost, de asemenea, afectat.
Suntem conștienți de faptul că unii oameni se confruntă cu probleme cu WhatsApp în acest moment”, a spus managerul oficial al platformei de mesagerie Twitter. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal și vom trimite o actualizare aici cât mai curând posibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here