Aproximativ 300 de hectare de teren agricol din judeţul Tulcea, afectate de lăcuste

Aproximativ 300 de hectare de teren agricol din judeţul Tulcea, situate între comuna Greci şi oraşul Măcin, au fost afectate de lăcuste, iar autorităţile judeţene au decis iniţierea procedurii de combatere a dăunătorilor. O comisie numită prin ordin al prefectului de Tulcea va evalua în perioada următoare pagubele produse de insecte, informează Agerpres.

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a făcut public faptul că, din informaţiile pe care le deţine, roiul de lăcuste care a afectat aproximativ 300 de hectare de teren agricol din judeţul Tulcea, nu va ajunge și în judeţul Brăila.

Astăzi dimineaţă am luat legătura cu Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea, ocazie cu care am abordat problema cu care se confruntă judeţul vecin din cauza invaziei de lăcuste. În urma discuţiilor purtate, am fost asigurat că, la acest moment, lucrurile sunt sub control în zona Măcin şi că autorităţile locale au un plan bine-stabilit în acest sens, urmând a demara aplicarea unui tratament aviochimic împotriva insectelor dăunătoare. De asemenea, din informaţiile primite reiese că traseul roiului de insecte nu vizează judeţul Brăila„, a declarat Timofei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here