Au fost descoperite cele mai vechi amprente lăsate de om

Sursa: National Park Service, USGS and Bournemouth University

Noi cercetări ştiinţifice făcute de arheologi au descoperit ceea ce ei cred că ar fi cele mai vechi urme de paşi din America de Nord, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Cercetări realizate în Parcul Naţional White Sands din New Mexico au descoperit urmele de paşi, experţii estimând că au o vechime între 21.000 şi 23.000 de ani, potrivit Science.

Amprentele au fost îngropate în straturile de sol din parcul naţional, oamenii de ştiinţă de la US Geological Survey analizând seminţele încorporate în trasee pentru a calcula vârsta fosilelor. Cercetătorii au determinat că zecile de urme găsite aparţineau mai multor oameni, în majoritate copii şi adolescenţi.

Anterior, oamenii de ştiinţă şi-au asumat că cea mai timpurie apariţie a oamenilor în Americi a fost acum 11.000-13.000 de ani datorită suliţelor de piatră găsite în toată America de Nord şi asociate cu ceea ce este cunoscut sub numele de cultura Clovis.

„Dovezile sunt foarte convingătoare şi extrem de entuziasmante”, a spus Tom Higham, arheolog şi specialist în datarea cu carbon la Universitatea din Viena. „Sunt convins că aceste urme au cu adevărat vârsta estimată”.

Noua cercetare a fost condusă de experţi de la Parcul Naţional White Sands, National Park Service, US Geological Survey, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Arizona şi Universitatea Cornell.

Ce este „Sindromul Havana” și care sunt teoriile din jurul ciudatei boli care a afectat diplomați și spioni americani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here