Autoritățile ruse acuză două atacuri ucrainene cu drone și rachete în Belgorod și Kursk

Forțele armate ucrainene au lansat o „lovitură deliberată” în zonele rezidențiale din Belgorod cu trei rachete balistice Tocika-U cu muniție cu dispersie, a declarat, duminică, Ministerul rus al Apărării, citat de Meduza.

Potrivit ministrului, toate rachetele ar fi fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană, dar fragmentele uneia ar fi căzut pe o clădire de locuințe.

„De asemenea, sistemele rusești de apărare aeriană au distrus două vehicule aeriene fără pilot reactive, ucrainene, Tu-143 Reis, pline cu explozibili, aflate în drum spre Kursk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. Potrivit acestuia, lovitura cu rachete a fost „planificată și efectuată intenționat împotriva populației civile pașnice din orașele rusești”.

Publicația ucrainean, Kiyv Independent, a făcut referire, duminică, la relatări ale presei ruse privind un atac ucrainean cu drone în regiunea rusă, Kursk. Este citat Roman Starovoit, guvernatorul regiunii, potrivit căruia apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât două drone Strij ucrainene, în apropiere de Kursk.

În noaptea de 3 iulie, în centrul orașului Belgorod au avut loc o serie de explozii, după care o clădire de locuințe de pe strada Maiakovski a luat foc. Potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov, drept rezultat, trei persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite. În total, în oraș au fost avariate 11 blocuri de locuințe și 39 de case particulare. În același timp, cinci dintre ele au fost complet distruse.

PROEKT | Ministerul rus al Apărării, prins cu minciunile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here