Avocatul Cătălin Dancu, rechemat din postul de consul la New York

Guvernul a decis în ședința de joi rechemarea consulului general al României la New York, avocatul Cătălin Dancu, fost apărător al unor politicieni și oameni de afaceri cu probleme penale.

Anunțul a fost făcut la finalul ședinței de Guvern. „A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind rechemarea consulului general al României de la New York, în persoana lui Cătălin Dancu”, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

Cătălin Dancu a fost numit consulul general al României la New York în mai 2017. Despre numirea lui Dancu s-a vorbit pentru prima dată în 2014, din surse guvernamentale, însă aceasta nu s-a concretizat.

Dancu a reprezentat, în calitate de avocat, mai mulți politicieni controversați, printre care se numără fostul primar al Constanței Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu. De asemenea, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Dancu i-a mai apărat și pe Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, generalul Mihai Pacepa și Gheorghe Ștefan.

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 13 noiembrie că a schimbat doi consuli, inclusiv pe fostul purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă, Nelu Barbu și a spus că „e în pregătire” schimbarea consulului general al României în New York, Cătălin-Radu Dancu.

Practic am schimbat doi consuli, de la Milano și Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu – n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomați de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României și nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienți politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moțiunii de cenzură, știind că e posibil să cadă guvernul”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here