Bărbatul care a aruncat cu vin pe ambulanța din Bușteni, sancționat cu 200 de lei, iar soția lui amendată cu 2.000 de lei pentru apel fals la 112

Sursa foto: captura Digi24

Turiștii din Ilfov care au refuzat, duminică, să facă loc unei ambulanțe care intervenea pe pârtia Kalinderu din Bușteni și au aruncat cu bulgări de zăpadă și vin fiert, susținând că șoferul le-ar fi speriat copiii când a pornit sirena, au fost amendați de oamenii legii, relatează Observatorul de Prahova.

Incidentul a avut loc după ce o ambulanță a ajuns la baza pârtiei, pentru a interveni la un caz. Un grup de turiști cu copii au fost deranjați de zgomotul sirenei și i-au făcut reproșuri șoferului ambulanței. ”Avem și noi copii mici și ne sperie copiii!” Situația a degenerat și turiștii au aruncat în ambulanță cu un pahar de vin și cu bulgări de zăpadă. Un salvamontist care a încercat să liniștească turiștii agresivi a fost înconjurat de aceștia și agresat verbal.

Potrivit sursei citate, bărbatul care a aruncat paharul de vin spre ambulanță a fost amendat de jandarmii montani cu 200 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Ulterior, soția sa a fost și ea amendată cu 2.000 de lei de polițiștii sosiți la fața locului, pentru apel nejustificat la 112, după ce a sunat la numărul de urgență în timp ce soțul ei era amendat de jandarmii montani și a spus că se simte amenințată de oamenii legii.

După stabilirea situației de fapt, au fost aplicate două sancțiuni, una conform Legii nr.61/1991 în valoare de 200 de lei și o sancțiune conform OUG 34/2008 în valoare de 2.000 de lei. Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică alcătuit din polițiști, sprijiniți de jandarmi sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislația incidentă pe durata stării de alertă, în tot județul Prahova„, a comunicat IPJ Prahova la solicitarea Observator de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here