Bătălia pentru confiscarea averilor ilicite. Ana Birchall: „Azi și mâine sunt zile decisive”

ana birchall
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Luni și marți se poartă o bătălie decisivă pentru proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite, atrage atenția fostul ministru al Justiției Ana Birchall.

„Azi și mâine sunt zile decisive pentru ca proiectul de lege privind confiscarea extină să devină realitate. Împreună cu voi, cititorii și prietenii acestei pagini, am dus bătălii grele pe care le-am și câștigat, oricât de greu ne-a fost. Tot împreună mai avem de dat un ultim asalt, iar de data aceasta nu este vorba de a face față asediului corupților și al infractorilor, ci avem de dus o bătălie extrem de importantă, o bătălie a românilor cinstiți și de bună credință, care nu mai vor să vadă cum corupții și hoții scapă de fiecare dată nepedepsiți și cu averile – făcute din hoții – intacte”, scrie Ana Birchall într-un mesaj pe Facebook.

Luni se votează în Comisia Juridică Proiectul de Lege cunoscut și sub numele „confiscarea extinsă a averilor ilicite”, proiect pentru care „am dus o luptă aprigă incepand cu 2017, cand eram Ministru Delegat pentru Afaceri Europene, continuând cu mandatul meu de Ministru al Justiției și «discuțiile» din plenul Camerei Deputaților din ultimile luni”, mai scrie fostul ministru al Justiției.

„Am vrut și am insistat cu tot dinadinsul – chiar dacă mi-am făcut astfel foarte mulți dușmani – ca cine fură, să fie OBLIGAT de lege să plătească! Iar averile dobândite ilegal să fie confiscate, ele fiind în realitate produsul unei infracțiuni. Este esențial ca această lege să primească raport favorabil de adoptare azi, la ora 16.00 în ședința Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Este critic ca Directiva 42 să fie transpusă integral în legislația românească și în raportul dat de Comisia Juridică să nu regăsim iarăși șmecherii și șopârle marca Iordache. Aceasta este lupta decisivă dinaintea câștigării războiului, pentru ca mâine acest proiect de lege să poata se voteze în plen și să devină astfel un succes al oamenilor cinstiți în fața corupților și a celor certați cu legea. Niciodată nu voi putea să vă mulțumesc suficient în cuvinte pentru cât de mult a însemnat ajutorul vostru în toți acesti ani. Vreau să vă rog pe toți cei care citiți și această postare să ducem împreună și bătăliile din aceste zile. Vă rog, dați share pentru ca astfel să nu lăsăm nicio șansă de scăpare celor care vor să-i protejeze pe hoți și averile lor obținute ilicit. Să contribuim cu toții și să facem din această lege un succes al nostru, al oamenilor cinstiți, corecți și de bună credință, atât din țară, cât și de peste hotare!

P.S. Am retransmis domnului președinte al Comisiei Juridice, Nicușor Halici, scrisoarea pe care i-am trimis-o anul trecut, în mandatul meu de ministru, tocmai pentru a nu lăsa loc de șmecherii. Jos labele de pe justiție, domnilor!”, se mai arată în postarea Anei Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here