Biserica de lemn din Parcul IOR, vandalizată cu mesaje pro-LGBT. Reacția BOR

Biserica de lemn din Parcul IOR, din București, a fost vandalizată. Au fost scrise mesaje pro-LGBT pe toată suprafața ei cu vopsea roz. „Be gay”, „do crime” și „LGBT” sunt doar câteva dintre mesajele desenate pe biserica și pe icoanele expuse în exteriorul lăcașului, relatează Ziare.com.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a catalogat acest gest drept „un exemplu strident dintr-un lung sir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină.”

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de suprema inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situata în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.

Din fericire, nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a transmis Vasile Bănescu.

Politia Capitalei a oferit un punct de vedere pentru G4Media și a transmis că face cercetări pentru distrugere.

Sociologul Gelu Duminică a comentat acest gest pe pagina sa de Facebook, susținând că „a cere respect fără a oferi respect este doar fariseim”.

„A scrie pe o biserică, și pe icoane, cu vopsea, știu eu ce mesaje nu poate decât inflama spiritele și întări dihonia. Și sunt sigur că asta s-a dorit! Sper să avem înțelepciunea să nu intrăm in jocul celor ce se hrănesc cu demonii noștri!

Nu știu cine a făcut asta, însă gestul este impardonabil. Sper ca cei vinovați să fie găsiți cât mai repede și să plătească pentru ceea ce au făcut!”, a mai scris Gelu Duminică pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here