Biserica Ortodoxă Greacă a cumpărat City Insurance, cel mai mare asigurător din România. „Biserica joacă foarte serios şi foarte deschis asta”

Cel mai mare asigurător din România după numărul de clienţi care au încheiat poliţe de asigurare – City Insurance – a fost cumpărat de Biserica Ortodoxă a Greciei, conform declaraţiilor date pentru ZF de Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, scrie alephnews.ro.

Cristian Roşu a declarat la ZF LIVE că fondul care a cumpărat City Insurance recent este finanţat în cea mai mare parte de Biserica Greciei. Actele care să stabilească exact cine, ce şi cum n-au ajuns încă la Autoritatea de Supraveghere Financiară, precizează Alephnews.

„Din câte ştiu eu o parte consistentă a sumelor. Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei”, a spus Cristian Roşu.„Eu nu pot să vă spun nici că suntem, nici că nu suntem de acord până nu vedem toate actele, documentele prin care să se vada exact”, a adăugat Cristian Roşu.

„Nu mă miră. Forţa economică şi îndrăzneala de business a Bisericii din Grecia este recunoscută. Este unul dintre cei mai importanţi jucători economici. Este numărul 1 în piaţa imobiliară în Grecia. Biserica joacă foarte serios şi foarte deschis asta. Fac casă bună şi am două argumente: În textul evanghelic nu ne cere să fim săraci. Să faci bani chiar şi ca Biserică mi se face permis. Obligaţia vine când e vorba de cheltuirea sumei. Ce faci cu banii. În 2021, toate lucrurile se amestecă. Biserica plăteşte taxă ca orice agent economic. Este în continuare influentă în România. În România, oamenii se îndepărtează de Biserică mai lent. Nu este ca în Grecia. În România nu este aceasta gândire de investiţii”, a explicat Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here