Bolsonaro şi-a dat jos masca la conferința de presă în care a declarat că are coronavirus. Asociația Presei din Brazilia îl dă în judecată pentru că i-a pus pe jurnaliști în pericol

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor, la finalul conferinței de presă în care a anunțat că are coronavirus, pentru a le arăta că ”este bine”.

Presa a fost luată prin surprindere de acest gest, iar o jurnalistă chiar a plecat de la conferinţă. Asociaţia Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Jair Bolsonaro, considerând că i-a expus pe jurnaliști infecției cu noul coronavirus, relatează CNN.

În aceeași zi, Bolsonaro a postat online un clip în care ia o pastilă despre care spune că este hidroxiclorochină.

Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează”, a mărturisit liderul brazilian.

Ştim că există alte medicamente care te ajută să combaţi coronavirusului. Mai ştim că niciunul dintre ele nu a fost aprobat ştiinţific şi declarat eficient, dar uite că acesta funcţionează pe încă o persoană. Eu cred în hidroxiclorochină, tu? Ok, suntem împreună în treaba asta”, a spus Bolsonaro în timp ce îşi lua medicamentul.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui controversată despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată.

În Brazilia au fost raportate, în total, peste 1.6 milioane de cazuri şi 66.093 de morţi din cauza COVID-19, relatează Associated Press.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here