Bulgaria, în criză de apă potabilă. Centralele hidroelectrice, acuzate de golirea nejustificată a unor lacuri de acumulare

În Bulgaria, criza apei potabile se adânceşte, în condiţiile în care în ultimii trei ani preţul apei a crescut de trei ori, transmite RADOR.

Sunt afectate mai multe oraşe, între care Pernik, Şumen şi Plevna, între cauze fiind înmulţirea avariilor la reţelele de alimentare, dar sunt acuzate şi centralele hidroelectrice că ar fi golit nejustificat câteva lacuri de acumulare.

Partidul Socialist a anunţat introducerea unei moţiuni de cenzură, având ca temă criza apei şi problema deşeurilor din import.

În schimb, premierul Boiko Borisov a promis că va fi depăşită rămânerea în urmă în absorbţia fondurilor europene destinate modernizării sistemelor de aprovizionare cu apă.

El propune crearea unui holding de stat cu un capital de 500 de milioane de euro, ce va cuprinde toate societăţile judeţene de apă-canal, cu excepţia celei din Sofia, a transmis corespondentul RRA Petio Petkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here