Bulgaria nu va scăpa de MCV, deoarece mai multe țări se opun (presa bulgară)

Jean-Claude Juncker, Boiko Borissov

Bulgaria nu va scăpa de MCV, în ciuda recomandării Comisiei Europene de închidere a acestui mecanism special. CE a spus că este de datoria Consiliului, adică statelor membre, să decidă în acest sens, iar Bulgaria nu are suficient sprijin.

Între 8 și 11 țări membre ale Uniunii Europene sunt împotrivă renunțării, în cazul Bulgariei, la Mecanismul de Control și Verificare, a informat săptămânalul de la Sofia „Capital”, citat de Europa Liberă.

Franța, Germania și Olandă resping recomandarea Comisiei. Poziția este împărtășită de Belgia, Luxemburg, Austria, Spania și Danemarca, scrie „Capital”. În favoarea menținerii MCV se pronunță și Portugalia, Suedia și Finlanda.

Situația cu MCV va putea fi identică cu cea despre aderarea Bulgariei la spațiul Schengen – poziția CE este una pozitivă, dar câteva țări membre blochează decizia, a mai transmis Europa Liberă

Și pentru MCV și pentru Schengen este nevoie de unanimitate în Consiliu.

Spre deosebire de cel al Bulgariei, raportul despre România efectuat de Comisiei Europeană în baza Mecanismului de Control și Verificare, a fost foarte critic.

Detalii despre raportul MCV, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here