Casa Albă: SUA nu sunt interesate de un război cu Yemen

Sursa: Facebook/U.S. Department of Defense

Statele Unite nu doresc război cu Yemenul, dar nu vor ezita să ia măsuri suplimentare ca răspuns la atacurile rebelilor houthi în Marea Roşie, a anunţat vineri Casa Albă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Nu ne interesează… un război cu Yemenul. Nu suntem interesaţi de un conflict de orice fel aici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, la bordul Air Force One.

„Tot ceea ce a făcut preşedintele a încercat să prevină orice escaladare a conflictului, inclusiv atacurile de aseară”, a precizat el.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat miercuri o rezoluţie care cere încetarea „imediată” a atacurilor rebelilor houthi asupra navelor comerciale în Marea Roşie, menţionând de asemenea dreptul statelor membre de a apăra navele în faţa acestor atacuri. Rusia s-a abţinut la votul asupra acestei rezoluţii.

Statele Unite şi Regatul Unit au efectuat vineri în zori atacuri ţintite cu rachete lansate de nave, submarine şi avioane asupra unor instalaţii militare ale rebelilor houthi în Yemen. Aceşti rebeli apropiaţi de Iran şi care controlează coasta vestică a Yemenului şi-au multiplicat atacurile în Marea Roşie asupra navelor despre care consideră că au legături cu Israelul, ca ripostă faţă de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here