Câștigătorul Balonului de Aur nu va juca la CM 2022 Qatar

Karim Benzema, câștigătorul Balonului de Aur 2022, s-a accidentat în timpul unui antrenament al naționalei Franței şi nu va juca la Cupa Mondială din Qatar.

Atacantul echipei Franţei, Karim Benzema, a declarat forfait pentru Cupa Mondială de fotbal după ce s-a accidentat sâmbătă la o coapsă în timpul antrenamentului, a anunţat Federaţia franceză de fotbal (FFF), cu trei zile înaintea primului meci cu Australia, informează AFP.

Examenele medicale efectuate golgheterului echipei Real Madrid au confirmat o „leziune” la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă care va „necesita un termen de convalescenţă de trei săptămâni”, a precizat FFF, potrivit Agerpres.

Regulamentele FIFA permit convocarea unui nou jucător până luni, în ajunul meciului Franţa-Australia, pentru a opera o înlocuire de ultim moment în caz de accidentare.

„Balonul de Aur” 2022, care acuza o jenă la coapsa dreaptă de o lună, a participat la primul său antrenament colectiv sâmbătă, dar a „fost constrâns să scurteze şedinţa” din cauza unei „dureri la nivelul cvadricepsului la coapsa stângă”, a indicat Federaţia.

Forfait-ul său a fost oficializat după o consultare cu medicul echipei Franţei, Franck Le Gall, şi cu selecţionerul Didier Deschamps.

Sunt extrem de trist pentru Karim, care făcuse din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri dure pentru echipa Franţei, eu am toată încrederea în grupul meu. Vom face totul pentru a depăşi această imensă provocare„, a declarat selecţionerul campioanei mondiale en titre.

Reacția atacantului

În vârstă de 34 de ani, atacantul echipei Real Madrid a fost supus unui RMN la Doha, care a stabilit că va fi indisponibil trei săptămâni. Benzema a ieşit accidentat de la antrenamentul de sâmbătă seară, iar testele au confirmat o „leziune” la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă.

Este pentru prima oară după 1978 când Balonul de Aur nu va juca la turneul final al Cupei Mondiale.
În viața mea nu am renunțat niciodată… dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă așa cum am făcut-o întotdeauna, așa că vreau să las locul cuiva care poate ajuta grupul să facă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere”, a scris Karim Benzema, pe Instagram.
 

Karim Benzema este al cincilea nume mare din echipa Franţei care nu va putea evolua la Cupa Mondială 2022 din cauza accidentărilor, după Paul Pogba, N’Golo Kante, Presnel Kimpembe şi Christopher Nkunku.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here