Cât costă și unde îți poți clona animalul de companie mort

Garlic, adică Usturoi, pisica mult iubită a unui tânăr antreprenor chinez, are „onoarea” de a fi prima pisică din China ce a fost clonată.

Huang Yu, în vârstă de 22 de ani, a fost teribil de îndurerat când Garlic a murit la vârsta de doi ani. După ce a îngropat pisica într-un parc din apropierea casei, tânărul afacerist și-a adus aminte de un articol pe care l-a citit despre o firmă care clonează câini. După ce a luat legătură cu firma, a dezgropat pisica și a băgat-o în frigider, în așteptarea procedurii medicale.

După șapte luni, compania Sinogene din Beijing a reușit să producă o clonă a lui Garlic. Huang Yu a scos din buzunar circa 35.000 de dolari pentru această procedură. În 2018, salariul mediu anual din China era de circa 11.000 de dolari.

Suma reprezintă salariul mediu al unui chinez pe 3 ani!

Tânărul chinez s-a speriat inițial de preț, dar a spus că ar fi dat și mai mult ca să aibă înapoi pisica pe care a adorat-o. Din păcate, planul nu e mers chiar așa cum visa el. Clona lui Garlic nu este o replică exactă. „Dacă v-aș spune că nu sunt dezamăgit, v-aș minți” a spus Huang Yu într-un interviu pentru New York Times.

Pisica originală și clona. Sursa: New York Times

Garlic a devenit chiar parte a propagandei chineze, după ce a fost prezent de presa de stat drept „prima pisică clonată din China”. Ziarele au spus că este încă o dovadă a emergenței Chinei ca o forță în domeniul geneticii. De asemenea, propaganda a sugerat că clonările de animale de companie ar putea deveni o afacere rentabilă.

Sinogene a început în 2015 și până acum a clonat peste 40 de câini, la un preț de 53.000 de dolari fiecare. Șeful companiei a spus, pentru New York Times, că are pe lista de așteptare peste 100 de oameni care vor să-și cloneze animalul mult iubit.

Firma are ambiții uriașe. În prezent, clonează un cal, iar apoi vrea să treacă la animale pe care de dispariție. Iar în viitor vrea să transplanteze memoriile animalului original în clonă.

Piața chineză a animalelor de companie este uriașă, cu o valoare de peste 28 de miliarde de dolari. Chinezii au deja în case 55 de milioane de câini și 44 de milioane de pisici, iar numărul este în creștere.

China nu este singura țară din lume care clonează animale, dar aici a prins mai bine ca în alte părți. Țara nu are legi pentru cruzimea față de animale, chinezii nu cred că testele făcute pe animale reprezintă o formă de cruzime iar legislația este foarte permisivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here