Ce cadou i-a făcut președintele Macron Reginei Elisabeta pentru Jubileul de Platină

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a trimis Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu ocazia Jubileului de Platină, un cal de cavalerie numit ”Fabulos”.

”Pentru a sărbători Jubileul de Platină al Elisabetei a II-a, președintele francez Emmanuel Macron a decis să ofere Majestății Sale unul dintre caii Gărzii Republicane”, a declarat o sursă prezidențială pentru Paris Match.

În vârstă de 7 ani, calul pursânge cenușiu a traversat Canalul Mânecii de la Paris pentru a deveni proprietatea permanentă a reginei săptămâna aceasta. Cadoul va mai include și o șa și o sabie de la Garda Republicană.

Calul, al cărui nume complet este ”Fabuleux de Maucourt”, poartă numele hergheliei din departamentul Meuse din nord-estul Franței, unde s-a născut.

 

Cadoul ar urma să fie predat Cavaleriei Casei Majestății Sale miercuri, 1 iunie, în timpul ceremoniei oficiale de la Castelul Windsor.

Fabulos a fost unul dintre cei 470 de cai care au servit la Garda Republicană – unitatea militară de elită a președintelui francez. Până în prezent, calul a fost amiral al Cavaleriei Regimentului, a spus generalul Eric Bio Farina.

De asemenea, colonelul Gabriel Cortes a declarat că Fabulous este ”un cal înțelept, reprezentant al regimentului, care îi va plăcea Reginei”. ”Înțeleg că îi place foarte mult caii gri. Sunt sigur că nimic nu o va face mai fericită”, a adăugat el.

Britanicii sărbătoresc, în perioada 2-4 iunie, Jubileul de Platină, care marchează cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a este primul suveran britanic care celebrează Jubileul de Platină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here