Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

”Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție!”, scria miercuri, pe Facebook, fostul premier Viorica Dăncilă, într-un mesaj adresat fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Un fals cu repetiție.

Cu atât mai grav cu cât OUG adoptate de Viorica Dăncilă au scos în stradă sute de magistrați, au fost criticate de ambasade și de asociațiile civile, iar acum sunt analizate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, scrie ziare.com.

Unele OUG inițiate de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și adoptate de Viorica Dăncilă, au avut efecte catastrofale asupra Justiției. Spre exemplu actul normativ prin care a fost operaționalizată Secția Specială sau OUG prin care a fost menținut în funcție șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru.

dancial 1
Foto: Facebook/ Viorica Dancila

Una dintre cele mai nocive acte normative, OUG 7/2019, a scos pe scările instanțelor și parchetelor sute de procurori și judecători.

*Minciună cu repetiție

Dăncilă a transmis același mesaj și pe 3 iunie, de data aceasta într-un răspuns pentru președintele României, Klaus Iohannis, care declarase că Partidul Social Democrat „a încercat să frângă independența Justiției”.

Guvernul pe care l-am condus nu a dat ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Eu personal nu am intervenit niciodată în justiție pentru că am considerat și consider important ca România să aibă o justiție liberă de influențe politice„, a scris fostul premier.

dancila 2
Foto: Facebook/ Viorica Dancila

Factual.ro verificase pe 9 iunie declarațiile Vioricăi Dăncilă și identificase șase OUG emise de guvernul condus de ea în domeniul Justiției:

dancila

Sursa: legislatie.just.ro

– OUG nr. 92 din 15 octombrie 2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei.

dancila

Sursa: legislatie.just.ro

– OUG nr. 77 din 5 septembrie 2018 pentru completarea art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

raport

Sursa: legislatie.just.ro

– OUG nr. 3 din 8 februarie 2019 privind esalonarea platii drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justitiei.

oug3 2019

Sursa: legislatie.just.ro

– OUG nr. 7 din 19 februarie 2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, formarea profesională inițială a judecătorilor și procurorilor, examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, stagiul si examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara și Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

poza

Sursa: legislatie.just.ro

– OUG nr.12 din 5 martie 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul Justiției

poza

Sursa: legislatie.just.ro

2 COMENTARII

  1. Ordinara, crede ca toata lumea are mintea scurta, cum are ea, ce pacoste a fost si este acest nenorocit de psd, plus acolitii la fel de ticalosi – alde, pro ro si udmr! Sa fiti ai dracului si sa mai ajungeti la butoane cand va vom vota noi, toata tara asta! Incolonati la DNA si la Rahova si Jilava, asta e locul vostru in istoria Romaniei!

  2. Cum pot minti acesti oameni fara rusinare,,mai au curaj sa iasa din casa cat rau a facut justitiei si acestei tari. Astea trebuie scuipati cand sunt vazuti pe strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here