Momentan, nu există un tratament specific împotriva noului tip de coronavirus care face ravagii în China. Totuși, medicii chinezi spun că un medicament anume are șanse mari de reușită. China a început să testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectați cu coronavirus. Experții chinezi își pun speranțele în acest medicament, care a avut rezultate foarte bune în studiile din laborator, pe șoareci și maimuțe.

Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji, informează chinadaily.com.cn.

760 de pacienți au fost înrolați în acest studiu. De două zile, a început să le fie administrat medicamentul intravenos.

Judecând după folosirea sa pe pacienți de peste Ocean, unde a fost testat pe subiecți normali și pe persoane infectate cu Ebola, suntem mulțumiți că medicamentul nu a provocat reacții adverse”, a spus dr. Zhao Jianping.

Vorbind despre momentul în care medicamentul va fi utilizat de toate persoanele infectate, Zhao a spus că există metode stricte de evaluare a noilor medicamente, iar în cazul Remdesivir, medicii vor observa evoluția bolii după ce pacienții vor utiliza medicamentul. Medicii vor monitoriza indicatorii cheie, cum ar fi dacă poate ajuta persoanele infectate grav să-și încheie dependența de aparatele de ventilație.

Remdesivir este până în prezent cel mai eficient medicament în ceea ce privește oprirea proliferării virusurilor în condiții de laborator, dar lipsesc dovezile cu privire la eficacitatea sa asupra oamenilor”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă din Wuhan, capitala provinciei Hubei din China Centrală și epicentrul focarului.

Gilead Sciences, dezvoltatorul Remdesivir, a susținut, într-o declarație recentă, că a lucrat cu agențiile guvernamentale la eforturile de răspuns la coronavirus.

Cu toate acestea, compania a subliniat că Remdesivir este un medicament experimental, care a fost utilizat doar la un număr mic de pacienți, „deci nu avem încă o înțelegere adecvată și puternică a efectului acestui medicament pentru a justifica utilizarea largă în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here