Chinezii i-au dat țeapă lui Olăroiu după performanţa imensă obţinută cu Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu a obținut un rezultat extraordinar în China, unde a câştigat titlul de campion cu echipa Jiangsu Suning, o performanţă istorică, dar de pe urma căreia nu s-a ales cu nimic.

În ciuda faptului că trofeul a fost obţinut în 2020, clubul patronat de aceeaşi societate care deține şi Inter Milano nu şi-a plătit angajaţii. Situația a fost atât de gravă, încât cei de la echipă au angajat un bucătar pe care l-au plătit din banii lor ca să le gătească, relatează Digisport. 

Olăroiu şi ceilalţi care au fost traşi pe sfoară de Jiangsu Suning şi-au căutat dreptatea la FIFA, dar a fost în zadar, iar răsounsul primit i-a lăsat fără replică. Explicaţiile au fost oferite de Cosmin Olăroiu într-un interviu.

După un an în care împreună cu jucătorii am făcut eforturi foarte mari, am stat foarte mult închişi, pentru că se juca într-un sistem bubble, şi stăteam cantonaţi cu lunile doar pentru meciuri şi antrenamente. La sfârşit, nici măcar nu ne-a mulţumit nimeni pentru că am câştigat titlul. Pe teren a fost singura sărbătoare că s-a câştigat titlul.

Cred că toată lumea era supărată. Sunt enorm de multe de spus, dar asta a fost decizia lor. Deranjant e faptul că nu au avut curajul. Dacă eu sunt preşedintele unui club vin şi spun: asta e situaţia, să vedem ce putem să facem. Nici măcar nu au vrut să apară. O laşitate rar întâlnită. N-au veniti nici măcar să discute, nu mai vorbim de restul de plăţi. Nu există aşa ceva pentru ei. 

Am trăit o mare minicună, aşa se numeşte. Ai câştigat, după care totul s-a năruit. Preşedintele declarând imediat după câştigarea trofeului că e abia începutul pentru ce va face cu Jiangsu Suning„, a declarat Cosmin Olăroiu pentru Digi Sport.

FIFA nu a vrut să se implice

El ştia că nu e doar începutul şi că nu are cum să continue. Însă nu putea spune lucrul ăsta. L-am văzut şi pe Eder. Vulcanic!? Păi, după ce munceşti un an şi nu te plătesc… Măcar puteau să ne dea banii pe mâncarea pe care am plătit-o noi. Vă daţi seama dacă la echipa campioană a Chinei noi ne-am plătit mâncarea?!

Noi şi jucătorii străini stând închişi acolo am angajat un bucătar şi ne-am plătit mâncarea. Nici măcar nu i-a interesat lucrul ăsta. Nu mă aşteptam! Nimeni nu se aştepta. E o mare pată pentru fotbalul chinez ce au făcut ei. Acolo lumea e preocupată de creşterea fotbalului, de creşterea nivelului. Se fac investiţii foarte mari, preocupare e foarte mare. Şi vine o companie ca Suning care şterge totul într-un minut. 

Am mers la FIFA, pe ei nu îi interesează foarte mult şi au zis că nu au jurisdicţie pentru că nu mai e echipă afiliată la FIFA. Dar când noi aveam drepturile de luat de la ei, erau echipă afiliată FIFA„, a mai povestit Olăroiu.

Cei de la Jiangsu, mai interesaţi să le ia bani jucătorilor, în loc să-i plătească

Era greu să menţii un echilibru mental. Jucătorii erau neplătiţi. Am avut zile când jucătorii nu s-au antrenat pentru că nu au vrut, au refuzat. Am gestionat în felul că eu am discutat cu ei, au ieşit la antrenament, au făcut un antrenament. Câteva ture şi stretching ca să nu fie amendaţi. I-ar fi amendat! Preocuparea lor era să le ia bani la jucători, nu să le dea. Să joci fără bonusuri, fără salarii.

La meciul din semifinala cu Shanghai LPG le-am spus ‘avem o şansă unică’. Trebuie doar să daţi un bonus la jucători, să îi motivăm un pic. Nimic, zero! Au plătit 30 de milioane pe un jucător care nu a jucat nici un minut!„, a mai explicat Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai titraţi antrenori români din toate timpurile.

Salariul lui Olăroiu la Jiangsu era de 7 milioane de dolari pe an, iar bonusul pentru titlu era 3 milioane de dolari.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here