Cîmpeanu, apel la părinți și profesori pentru vaccinarea elevilor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a lansat, marți, un apel ca părinţii şi cadrele didactice să promoveze importanţa vaccinării inclusiv în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 12-17 ani, transmite Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor, desfăşurată la Palatul Victoria, la care au participat premierul Florin Cîţu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, reprezentanţii UNICEF, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

„Cu toţii ne dorim ca în data de 13 septembrie şcoala să înceapă normal, să stopăm pierderile în educaţie, pierderi care sunt nu numai din perspectivă educaţională, sunt şi din perspectivă socială, comportamentală, emoţională. Vedem foarte bine cazurile care se înmulţesc după această perioadă de criză sanitară. Pentru asta este nevoie să ne vaccinăm. Ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, la nivelul Ministerului Educaţiei, pentru a înţelege că vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi într-o manieră cât se poate de directă, pentru revenirea la normalitate în şcoală. Sunt convins că niciun părinte nu îşi doreşte ca al lui copil să fie supus riscului de abandon şcolar sau să obţină rezultate nesatisfăcătoare. (…) Apelez la înţelegerea părinţilor, la înţelegerea cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din învăţământ pentru a promova importanţa vaccinării inclusiv în rândul elevilor cu vârsta între 12-17 ani. Toate aceste lucruri vor genera o stare de siguranţă care ne va putea permite să reluăm procesul educaţional în data de 13 septembrie normal, aşa cum ne dorim cu toţii”, a spus Cîmpeanu.

El a menţionat că în rândul personalului din învăţământ a fost atins un nivel de vaccinare de 60%, fiind vorba despre „cea mai numeroasă” categorie socio-profesională. Totodată, s-au imunizat aproape 100.000 de elevi cu vârste cuprinse între 12-17 ani şi aproape tot atâţia tineri cu vârste cuprinse între 18-19 ani.

„Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12-17 ani. Avem aproape acelaşi număr de tineri cu vârsta de 18-19 ani, care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, elevii care săptămâna viitoare vor începe examenul de Bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie iniţiativă. Vreau să vă spun că nu a fost o iniţiativă sistemică, la nivelul Ministerului Educaţiei. Au fost iniţiative locale, cu sprijinul DSP, al şcolilor, dar iniţiativele au fost ale elevilor”, a mai spus ministrul.

Patriarhia, despre educaţia sexuală în şcoli: O materie deformatoare de firesc, un atentat asupra inocenţei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here