CINISM DE STAT | Cum își justifică guvernul rus refuzul de a le deconta celor mobilizați banii cheltuiți pe uniforme, medicamente și alte echipamente

Sursa: TASS

Autoritățile nu vor deconta sumele cheltuite de rușii mobilizați pe echipamente și medicamente, scrie Meduza, care citează în acest sens portalul guvernamental de informare publică, „Объясняем.рф”.

Mai jos, răspunsul oferit la întrebarea adresată pe acest portal web: „Vor fi decontate cheltuielile pentru achiziționarea de uniforme și medicamente de către mobilizați?”:

  • „Celor vizați de mobilizare li se asigură tot ceea ce este necesar pentru efectuarea serviciului, inclusiv uniforme, echipament etc.
  • De aceea, achiziționarea de către mobilizat a unor elemente suplimentare de uniforme, echipament, medicamente, etc. reprezintă inițiativa sa personală, iar compensarea acestor cheltuieli nu este prevăzută”.

Meduza reamintește că după începerea mobilizării, recruții au afirmat în mai multe rânduri că au fost forțați să-și cumpere singuri echipamente, echipament de călătorie și medicamente și s-au plâns și de condițiile de viață din perioada care precede trimiterea pe front.

Hainele pentru recruți sunt colectate de rude și voluntari. Autoritățile unor regiuni au anunțat că le vor asigura mobilizaților saci de dormit și haine călduroase. În Crimeea anexată, recruților li se vor cumpăra veste antiglonț, căști și echipamente de comunicare. La rândul său, guvernul Federației Ruse le-a acordat regiunilor dreptul de a achiziționa materiale și echipamente pentru armată, la cererea Ministerului Apărării.

Pe 5 octombrie, șefii comisiillor pentru apărare și securitate ale Dumei de Stat, Andrei Kartapolov și Vasili Piskarev, s-au adresat procurorului general, Igor Krasnov, cerându-i să se ocupe de chestiunea aprovizionării spatelui armatei ruse.

INFO RUSIA | „Nașii” viitorilor șefi ai regiunilor anexate / Case scoase la vânzare, animale scoase-n stradă / Oligarhul șmecher / Concert pentru îmbrăcarea mobilizaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here