Ciolacu, atac la PNL: Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, că ”partenerii de coaliţie fac anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac asupra lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila”, referitor la subiectul crizei din energie şi a acuzat ”marea guvernare de dreapta, cu primii-miniştri, că a făcut o o tâmpenie”, iar marea liberalizare a energiei de fapt a creat şmecheri din nou, în energie şi speculaţie pe piaţă. Liderul PSD a ţinut să precizeze că nu se va rupe coaliţia, relatează News.ro.

”Nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înţeleg că partenerii noştri de coaliţie fac anumite şedinţe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovaţii trebuie să fie cei de la ANRE şi să înceapă un atac asupra lui Ciolacu, Grindeanu şi Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet, totuşi, politica înseamnă mai mult decât un sport alb şi uşor, dar adevărul este unul singur, politica în Energie o face Ministerul Energiei”, a spus Ciolacu.

El a precizat că legislaţia secundară, după ce au dat Ordonanţa, ”în aplicare o pun cei de la ANRE”.

”Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă, dar ca să ştim tot tabloul şi tot adevărul, OPCOM-ul, domnul Ionescu, a avertizat pe fostul prim-ministru, Florin Cîţu şi pe domnul Virgil Popescu, ce se va întâmpla în energie în perioada următoare şi nu s-a luat nicio măsură, dimpotrivă, i-au râs în nas”, a mai declarat preşedintele PSD.

El a continua: ”Marea guvernare de dreapta, cu primii-miniştri, au făcut o o tâmpenie, care ne-a adus în această situaţie. Marea liberalizare a energiei de fapt a creat şmecheri din nou, în energie şi speculaţie pe piaţă. Mai mult, în doi ani de zile, au făcut datorii la bugetul statului, singurul stat european, de 200 de miliarde de lei”.

Ciolacu a precizat că ”este inacceptabil”.

”În acest moment, în această coaliţie am văzut că am depăşit peste 3% bani întorşi în ecnomie, fără să facem împrumuturi, dimpotrivă, încercănd să achităm împrumuturile făcute şi să plătim dobânzile făcute de marea guvernare de dreapta condusă de domnul Cîţu şi domnul Orban, de altfel mari specialişti la televizor şi pe Facebook şi pe Instagram. Nu ar vrea, ei, întâi să ne lămurească cum au făcut cu energia, cum au făcut cum împrumuturile şi apoi să îşi dea cu părerea?”, a mai comentat Ciolacu.

Liderul PSD spune că nu sunt tensiuni în coaliţie. ”Eu vă spun ce aud şi eu pe surse şi v-am zic că nici nu mă deranjează măcar. Aşa este în politică. Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona”, a mai spus Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here