Inquam Photos / George Călin

Preşedintele interimar al PSD a declarat, miercuri, după şedinţa CEx, referindu-se la abrogarea recursului compensatoriu, că se pare că instituirea lui nu a fost soluţia cea mai bună, iar PSD a plătit electoral, notează news.ro.

Marcel Ciolacu, despre recursul compensatoriu: Nu a fost soluţia cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament.

Referitor la recursul compensatoriu şi la legea de abrogare votată miercuri în Parlament, Ciolacu a declarat: ”Soluţia gsită de PSD în acel moment, la solicitările CEDO, se pare că nu a fost soluţa cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament, mai ales după sesizările nenumărate din mass-media”.

Legea prin care se abrogă recursul compensatoriu şi se revine la varianta din 2016 a fost votată, în ședința de miercuri a Camerei Deputaţilor. Proiectul a trecut de Comisia juridică cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR.

Proiectul a fost adoptat cu 272 pentru și 5 abțineri.

Proiectul a fost depus în februarie, a primit avizul negativ al Guvernului Dăncilă şi a fost respins de Senat, prima Cameră sesizată, în luna iunie.

Proiectul legislativ a trecut, marţi, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR.

Marţi, vicepremierul Raluca Turcan a făcut apel la toţi deputaţii să voteze legea.

”Este obligatoriu ca această lege aberantă a recursului compensatoriu să fie oprită definitiv, pentru că ea produce victime zilnic!„, a afirmat Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Aceasta consideră că, dacă recursul compensatoriu ar fi fost abrogat din februarie, ”în jur de 10.000 de infractori ar fi fost şi acum în puşcării”.

”Dintre cei eliberaţi de când legea este în vigoare, peste 500 au recidivat cu fapte violente”, spune Turcan.

„Un total de 22.615 deţinuţi eliberaţi mai repede din închisoare, dintre care 2.472 condamnaţi pentru omor, 1.057 condamnaţi pentru viol şi 3.253 pentru tâlhărie. Este bilanţul negru al moştenirii lăsate de guvernul PSD şi de premierul demis, Viorica Vasilica Dăncilă, până la momentul căderii guvernului prin moţiune de cenzură”, afirma liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, vineri, într-o declaraţie de presă.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a cerut, luni, în şedinţa Biroului Permanent ca proiectul de lege ce vizează recursul compensatoriu să intre la votul final de miercuri şi a afirmat că PSD susţine ”abrogarea de urgenţă a recursului compensatoriu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here