Ciolacu, paralelă între 10 august și violențele din Washington, numai că a încurcat data: „Depășește 6 august din Piața Victoriei”

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a fost luat prin surprindere de evenimentele de la Washington în timp ce era în studio la Antena 3 unde se pregătea să abordeze alte teme. El a încercat să își dea cu părerea despre ce se întâmplă în SUA.

Întrebat daca se aștepta la așa ceva la Washington, Ciolacu a făcut o comparație cu violențele din 10 August de la București, încurcând însă data.

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este aceasta suspiciune majoră de fraudare și o campanie dusă cu multă ură, ăsta e efectul la populație. Nu ma așteptam să se întâmple asta în SUA. Daca s-ar fi întâmplat așa ceva în România? Presupun ca depășește 6 august”, a spus Marcel Ciolacu.

„Părerea mea este ca nu este subminarea democrației SUA, este subminarea democrației mondiale, deoarece se întâmplă în SUA. (…) Toată lumea se aștepta de la președintele Trump sa recunoască înfrângerea și sa nu se ajungă la o astfel de situație. În momentul acesta, cred ca toată lumea trebuie sa aibă un mesaj foarte clar. Repet, noi nu apărăm democrația în SUA, este cea mai veche democrație, noi apărăm democrația în toate statele în acest moment. Este un atac la democrație peste tot si a conceptului de democrație”, a adăugat Ciolacu.

„Întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări. Este evidentă o manipulare, că nu există astfel de ieșiri în stradă fără o manipulare sau fără un aranjament, iar după ultimul mesaj al lui Trump eu cred că (…) intră în istoria neagră a Statelor Unite”, a mai spus șeful PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here