Remus Pricopie: ”Inițial, am refuzat propunerea PSD și Pro România. Într-un final, am acceptat nominalizarea ca premier”

Remus Pricopie, SNSPA, participa la conferinta la nivel înalt dedicată provocărilor actuale la adresa bunei guvernări în context global, joi, 4 mai 2017. Inquam Photos / George Calin

Liderii PSD și Pro România, Marcel Ciolacu și Victor Ponta, au anunțat, în urmă cu câteva momente, că vor merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis cu propunerea din partea partidelor pe care le reprezintă de a-l numi prim-ministru pe Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, fost ministru al Educației în guvernul Ponta, între 2012 și 2014.

Printre argumentele invocate de Ciolacu și de Ponta în favoarea nominalizării lui Remus Pricopie se numără și faptul că ”este proamerican” dar și că SNSPA a găzduit dezbaterea de dinaintea turului final al alegerilor prezidențiale din 2019. În plus, liderii PSD și Pro România au mai spus că au deja mai mult de 200 de semături ale parlamentarilor celor două partide pentru susținerea lui Pricopie.

Cu toate că Victor Ponta a spus că ”Pricopie este onorat de această propunere,” potrivit informațiilor deținute de Universul.net Remus Pricopie nu-și dăduse acordul, la ora anunțului făcut de Ciolacu și Ponta, pentru nominalizarea sa ca premier. Practic, declarația de presă a celor doi a urmărit să-i forțeze mâna pentru a accepta, în final, oferta de nominalizare.

Actualizare 18.43 Contactat telefonic, Remus Pricopie ne-a declarat: ”Este adevărat ce v-am spus mai devreme, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. La acel moment refuzasem propunerea, din motivele pe care vi le-am explicat telefonic. După ce moțiunea de cenzură a trecut, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au revenit cu propunerea de a mă nominaliza ca premier și într-un final am spus da.”

Articolul precedentUE respinge planul de pace elaborat de Casa Albă pentru conflictul israelo-palestinian
Articolul următorCele 15 orașe în care au fost plasate bancnote false de 50 de euro
Dan Turturică este redactorul-șef al publicației online www.universul.net. Cu o experiență de trei decenii în presa scrisă și audiovizuală, a debutat în 1990 la săptămânalul „Expres”. A condus timp de aproape opt ani redacția cotidianului „România liberă”, iar între anii 2000-2004 a fost redactor-șef al ziarului „Evenimentul zilei”. Tot din poziția de redactor-șef a condus și redacția săptămânalului „Prezent”. În perioada 1995-1997, Dan Turturică a fost corespondent special al ziarului „Ziua” din SUA. În acest timp a urmat și Masterul în Comunicare de Masă al Universității din California. Experiența în presa scrisă este completată de cea în audiovizual și online. A fost producător și prezentator al emisiunii „Reporter incognito” (Prima TV) și a moderat talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) și „Arena Media” (Realitatea TV). În perioada 2015-2019 a fost redactor-șef al site-ului www.digi24.ro. Facebook - https://www.facebook.com/dan.turturica?ref=br_rs, https://www.facebook.com/DCTurturica/; Twitter - https://twitter.com/danturturica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here