Cîrstoiu: Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese

Sursa: Inquam Photos / George Calin

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, susţine că nu se află nici în conflict de interese şi nici în stare de incompatibilitate, transmite Agerpres.ro.

„În primul rând că nu Corpul de Control al Primului Ministru şi niciun corp de control decide dacă cineva în ţara asta e în stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Dar când apare un articol în presă şi înainte primeşti mesaj de la jurnalist că îi pare rău că scrie şi că nu crede în ce scrie, e suficient. Nu sunt, doamnă, incompatibil, nu sunt în conflict de interese, e opinia mea şi, dacă vreţi detalii suplimentare, la momentul respectiv am prezentat un punct de vedere al Corpului de Control al Primului Ministru, care şi-a invalidat el singur, pentru că invocase o bază legală, care nu exista, parte din raport”, a spus Cîrstoiu, luni, la Institutul Clinic Fundeni.

El a precizat că a fost sesizată şi Agenţia Naţională de Integritate, singura instituie care poate decide acest aspect.

„Dar având în vedere documentele ulterioare pe care le-am primit la Spital Universitar de la Agenţia Naţională de Integritate, eu înţeleg că a fost sesizată Agenţia Naţională de Integritate pe acest aspect, singura instituţie care decide dacă este sau nu condiţia legală pentru a declara aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate”, a mai spus candidatul.

Potrivit Hotnews, Corpul de Control al Guvernului a întocmit, în 2020, un raport care arăta că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi fost în situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese.

VIDEO | Ciolacu: Toți bolnavii cronici vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here