Claudia Postelnicescu, exclusă din USR. Alţi membri ai partidului, suspendaţi pentru diferite perioade

Claudia Postelnicescu, purtătorul de cuvânt al USR Ilfov, a fost exclusă din partid, în urma unei şedinţe a Biroului Naţional, pentru „zeci de acuzaţii neprobate, atacuri la persoana, calomnii”. Alţi membri ai USR au fost suspendaţi din formaţiune pentru perioade cuprinse între trei luni şi un an, au anunţat reprezentanţii USR.

Biroul Naţional al USR s-a întrunit, miercuri, în şedinţă săptămânală, având mai multe subiecte pe ordinea de zi, între care aspecte legate de alegerile locale, de bugetul partidului pentru 2020, de aprobarea unui nou capitol din programul de guvernare. 

Reprezentanţii USR arată că pe ordinea de zi a fost şi analiza sesizărilor rămase restante de la şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Naţional.  Astfel, în cazul lui Ciprian Lupaş s-a decis suspendarea pentru trei luni, întrucât „a distribuit informaţii false, calomniatoare”

„Acuzaţiile făcute de Ciprian Lupaş au fost ulterior preluate de întreaga presă. Ciprian Lupaş nu a făcut nicio revenire asupra afirmaţiilor sale în sensul de a le retracta deşi s-au dovedit false”, arată USR. 

Totodată, Vişinel Bălan a fost suspendat pentru un an după ce a făcut acuzaţii de fraudă la votul electronic pentru alegerea preşedintelui USR. 

„Aceste acuzaţii nu au fost niciodată probate. De asemenea, a făcut acuzaţii de un grup infracţional în jurul preşedintelui USR, acuzaţii neprobate. Toate aceste acuzaţii au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook. De asemenea, din poziţia de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii”, spun reprezentanţii USR. 

De asemenea, Daniel Giurcă a fost suspendat pentru 6 luni, iar Cosmin Stoienoiu pentru un an. Cei doi „au şters fişiere cu informaţii confidenţiale din baza de date a partidului”, mai exact minutele şedinţelor Biroului Naţional în care erau consemnate toate deciziile.  

USR a decis excluderea Claudiei Postelnicescu, purtător de cuvânt al USR Ilfov. 

„Claudia Postelnicescu a făcut zeci de acuzaţii neprobate, atacuri la persoana, calomnii, atât pe grupurile interne, cât şi pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate şi de presă. A culminat cu acuzaţiile de miercuri de la o televiziune publică”, arată USR. 

Conform sursei citate, toţi membrii care au avut sesizări au avut dreptul să îşi prezinte poziţia şi apărarea în şedinţa Biroului Naţional.

Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 13 din statutul USR care prevede obligaţiile membrilor. Conform art. 13, membrii USR au următoarele îndatoriri:

 • să respecte statutul USR, precum şi orice acte de decizie ale (în ordinea importanţei): organelor de conducere naţionale; organelor de conducere din care fac parte; organelor de conducere judeţene/municipale corespunzătoare Filialei Locale de care aparţin; organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;
 • să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR;
 • să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi;
 • de a asigura confidenţialitatea informaţiilor cu care au luat contact în activitatea din cadrul sau în legatură cu USR, dacă acestea au caracter confidenţial. Caracterul confidenţial se stabileşte prin marcare „confidenţial” de către emitent sau de cel care le predă/diseminează, iar informaţiile transmise verbal vor fi anunţate ca fiind confidenţiale. Lipsa marcajului sau anunţului lipseşte informaţia de caracterul confidenţial;
 • să plătească cotizaţia lunară de membru;
 • să aibă un comportament moral şi demn în societate;
 • să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR;
 • să respecte orice alte obligaţii stabilite membrilor în prezentul statut.

2 COMENTARII

 1. Ceea ce se întâmplă în USR acum trebuia să se întâmple de mai mult timp.
  Ordine și disciplină în partid e un „MUST”.
  Altfel tot timpul ai tot felul de surprize neplăcute.
  Exemplu: senatoarea lui ….,cu legea privind consumul de droguri.
  Dane, daca nu faci ordine în partid ne ai pierdut. Ne am saturat de frustrați sub sigla USR. Stelian Ion începe și el sa deraieze.
  Dane fa ordine!
  Dr Nicholas Clotan USR DIASPORA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here