Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va avea întâlniri cu premierul Ciucă, ministrul Transporturilor şi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai CFR

Adina Vălean

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, se va întâlni, luni şi marţi, cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi cu ONG-uri, voluntari şi reprezentanţi ai CFR. Marţi, comisarul european va participa la o video-conferinţă trilaterală cu miniştrii transporturilor din România, Ucraina şi Moldova, informează News.ro.

Potrivit Comisiei Europene, vizita va începe, luni, la ora 11.00, cu participarea, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Conferinţa privind Viitorul Europei (CoFE), eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, la Muzeul Ţăranului Român.

De la ora 12.00, Vălean va vizita punctul de lucru permanent al ISU Bucureşti-Ilfov de la Gara de Nord Bucureşti, unde va avea o întâlnire cu ONG-uri, societatea civilă şi CFR.

De la ora 14.00, comisarul european va avea o întrevedere cu premierul Nicoale Ciucă.

 

Marţi, de la ora 10.30, Vălean se va întâlni cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar de la 11.30 va participa la o videoconferinţă trilaterală cu miniştri transporturilor din România, Ucraina şi Moldova.

„Prioritatea vizitei mele în România este găsirea de soluţii, împreună cu autorităţile de la Bucureşti şi cele din Moldova şi Ucraina, pentru transporturile pe cale ferată, rutiere, fluviale şi maritime ale mărfurilor din Ucraina şi Moldova. Pe agenda discuţiilor va fi şi nivelul de pregătire al proiectelor de infrastructură din România pentru o absorbţie optimă a fondurilor europene”, a afirmat Adina Vălean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here