Cererea de azil politic înaintată de Cristian Rizea, respinsă de Președinția Moldovei

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comisia pentru cetăţenie şi azil propune preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, respingerea cererii de azil politic înaintată de fostul deputat PSD Cristian Rizea, aflat în procedură de extrădare. Rizea a fost reţinut deoarece fusese dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

„Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai”, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chişinău şi căruia i-a fost retrasă cetăţenia R.Moldova, a fost reţinut în 3 noiembrie. Poliţia din Republica Moldova preciza atunci că a fost reţinut „cetăţeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi”, fiind declanşată procedura de extrădare. Cristian Rizea,susţinea că nu va fi extrădat pentru că deja a cerut azil politic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here