Completul de judecată din Dosarul Colectiv, recuzat de către victime pentru „lipsă de imparțialitate vădită”

Inquam Photos /Liviu Chirica

Un avocat din Dosarul Colectiv, reprezentant al unor părți civile din dosar, i-a recuzat, miercuri, pe membrii completului care, anterior, au schimbat încadrările juridice în ceea ce-l privește pe Cristian Popescu Piedone, precum și pe alți trei inculpați din dosar, cu statut de funcționari publici la data faptelor, informează Ziare.com.

Apărătorul și-a întemeiat cererea de recuzare pe „lipsa de imparțialitate vădită” a completului de judecată, dar și pe faptul că instanța nu a motivat soluția prin care le-a schimbat încadrările juridice ale funcționarilor publici judecați în dosar.

Completul format din jud. Adina Pretoria Dumitrache (președinte), jud. Carmen Găină și jud. Andrei Iugan s-a retras, urmând ca alt complet să soluționeze cererea de recuzare.

Patru inculpați cu statut de funcționar public din Dosarul Colectiv – printre care se numără primarul Cristian Popescu Piedone – s-au ales miercuri, 3 noiembrie, cu noi încadrări juridice în procesul care-i vizează.

Concret, Piedone rămâne cu încadrarea de abuz în serviciu, dar scapă de „consecințele deosebit de grave” ale acestei infracțiuni.

Articolul integral poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here