Condamnați la moarte pentru adulter

Sursa: Pixabay

Curtea Supremă a Iranului a menținut condamnarea la moarte pentru adulter împotriva unui tânăr de 27 de ani și a iubitei sale de 33 de ani, după ce socrul bărbatului le-a refuzat clemența, transmite Times of Israel, care citează un ziar reformist din Iran.

Soția bărbatului, care a prezentat poliției dovezi video ale infidelității soțului ei, la începutul acestui an, a cerut instanțelor să ierte perechea de pedeapsa cu moartea, arată cotidianul Shargh. Însă tatăl femeii a insistat pentru pedeapsa capitală.

Legea iraniană prevede că, dacă familia unei victime îl iartă pe acuzat de o infracțiune care poate duce la pedeapsa capitală, condamnatul poate fi ori grațiat, ori condamnat la închisoare.

Conform interpretării legii islamice sharia, în vigoare de la revoluția din Iran din 1979, adulterul se pedepsește cu lapidare.

Dar Teheranul a schimbat legea în 2013, pentru a le permite judecătorilor să dispună o metodă alternativă de execuție, de obicei spânzurarea.

Nu este clar ce formă de execuție a dispus instanța în acest dosar.

Potrivit Amnesty International, Iranul a efectuat 246 de execuții anul trecut, dintre acestea doar una ținându-se în public.

Premierul Irakului a scăpat cu viață după o tentativă de asasinat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here