Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă, la solicitarea lui Zelenski, după ultimele atacuri ruse cu rachetă

Ukrainian President Volodymyr Zelensky, www.president.gov.ua
Ukrainian President Volodymyr Zelensky, www.president.gov.ua

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă pe tema ultimelor atacuri ruse cu rachetă ale Ucrainei, la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN, citat de News.ro.

Această reuniune a fost programată miercuri, la ora locală 16.00 (21.00, ora României), potrivit CNN.

Zelenski a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU (UNSC) în urma acestui atac rus al unor infrastructuri de producţie de electricitate în întreaga Ucraină.

”L-am însărcinat pe ambasadorul nostru la ONU să ceară o reuniune de urgenţă a UNSC în urma atacurilor de azi (miercuri) ale Rusiei. Uciderea civililor şi distrugerea infrastructurii civile sunt acte de teroare. Ucraina cere în continuare un răspuns hotărât al comunităţii internaţionale împotriva acestor crime”, a subliniat şeful statului ucrainean într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puţin patru persoane au fost ucise miercuri la Kiev în aceste atacuri, potrivit autorităţilor militare.

 

Zelenski le-a mulţumit membrilor Parlamentului European (PE) pentru că au recunoscut miercuri Rusia drept un ”stat care promovează terorismul”, într-o rezoluţie, după aceste atacuri.

Rusia a dovedit întregii lumi că merită să fie clasată astfel, după ce a lansat ”67 de rachete împotriva infrastructurii noastre, industriei noastre energetice, oamenilor obişnuiţi”.

El le-a dat asigurări ucrainenilor că ingineri energeticieni, salvatori şi autorităţile locale acţionează din greu în zonele ţintite.

”Vom restabili toate astea. Vom trece prin toate astea, pentru că suntem un popor de neînvins”, a subliniatv el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here