Cristian Diaconescu, președintele PMP: „Nu există ideea de fuziune, după părerea mea, nici în PNL. Există ideea cooperării”

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat la Interviurile Digi24.ro că PMP nu va fuziona cu PNL, fiind în discuție o colaborare. Acesta a precizat că PMP ar putea intra chiar la guvernare dacă va primi o ofertă. 

„Sunt elemente de context care privesc nu doar PMP. Sunt așezări și reașezări. Vreau să spun foarte clar, în mandatul meu PMP nu dispare. Din acest punct de vedere, în acest moment nu se pune în discuție fuziunea. Avem 2.200 de aleși locali și 50 de primari. Este o responsabilitate extraordinară. 

Dialogul cu partidul de guvernământ se va referi în special la aspecte care țin de cooperarea la nivelul autorităților locale. Vorbim de PNRR, de PNDL, atunci când ai 2.200 de aleși vorbim și de capacitatea acestora de a-și îndeplini mandatul. 

Nu există niciun proiect propus, ci o declarație de intenție. Nu știu ce are fiecare în cap, dar aflăm repede. Nu se poate discuta fuziunea. 

Cred că concluziile trase din diverse zone publice au fost premature. 

Probabil sunt și interese care țin de momentul politic în care ne aflăm și de convulsiile din PNL. Probabil că în acest moment când nimeni nu dorește să își asume guvernarea se încearcă diverse cosmetizări ale discursului.

Există o echipă care va primi și un mandat tematic, de exemplu avem legea sănătății depusă în Parlament de câțiva ani și nu e trecută nici prin comisii.

Pot să spun că din punct de vedere operațional PMP are un grup de oameni extrem de bine pregătiți. Dacă cineva are nevoie, discutăm.

Am discutat cu aproape toți șefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR și-ar doi un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR, în primul rând apartenența la UE. O discuție nu reprezintă o ofertă. Am discutat și cu Marcel Ciolacu și a fost o discuție interesantă. Nu e nimic să facem știre. Eu sunt obișnuit să dialoghez. Statele civilizate în politică au dialogul foarte sus pe agendă.

Nu avem o ofertă pentru a intra la guvernare, dar oamenii sunt pregătiți. Fiind un partid conservator, de dreapta, facem parte din aceeași familie europeană cu PNL și UDMR. Pe de altă parte, suntem un partid care am spus cât se poate de clar, nu se poate face gestionarea intereselor României fără o asumare. Având o expertiză de nivel național, la un moment poate exista și o asumare. Nu am ajuns la discuții despre ministere. Dacă se dorește politic asocierea noastră, discutăm. Lucia Varga, Gheorghe Ialomitianu, Constantin Arion, Cristian Petrescu, Cristian Diaconescu, am avut funcții pline de ministru.

Nu există ideea de fuziune, după părerea mea, nici în PNL. Există ideea cooperării”, a explicat Cristian Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here