Cum comentează Barna decizia UDMR în problema SIIJ

Viceprim-ministrul Dan Barna se arată nemulţumit de decizia UDMR de a susţine mutarea la Parchetul General a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi nu desfiinţarea acesteia, el arătând că „de asta e frustrarea foarte mare şi de asta e, cumva, o revoltă pentru că am căzut de acord că se desfiinţează SIIJ, toată lumea a fost de acord când am făcut programul de guvernare, inclusiv colegii de la UDMR”, potrivit News.ro.

„Este o nemulţumire foarte mare, pentru că este un subiect mult mai important decât o poziţionare conjuncturală. (…) Propunerea UDMR-ului exact asta spune: da, o desfiinţăm, dar o mutăm pe toată la Parchet şi schimbăm plăcuţa pe uşă. (…) De asta e frustrarea foarte mare şi de asta e, cumva, o revoltă pentru că am căzut de acord că se desfiinţează SIIJ, toată lumea a fost de acord când am făcut programul de guvernare, inclusiv colegii de la UDMR, şi în programul de guvernare scrie exact asta, că se întorc competenţele la parchete cum era înainte şi acuma colegii din UDMR cumva nu mai sunt de acord cu ceea ce au fost de acord la semnarea programului de guvernare”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.
Barna a arătat că menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie şi faptul că România nu va intra în zona Schengen este „un cost foarte mare pe care întreaga Românie trebuie să-l plătească pentru că partenerii de coaliţie de la UDMR consideră că desfiinţarea Secţiei speciale poate să însemne o găselniţă din asta, o românească sau o ungurească în care o desfiinţăm, dar de fapt doar o mutăm cu totul la Parchetul General”.

Întrebat dacă, în opinia sa, UDMR este în acord cu PSD pe acest subiect, vicepremierul Dan Barna a răspuns afirmativ, precizând că le-a transmis acest lucru celor de la UDMR „în diverse forme”.
„Întrebaţi-i pe colegii noştri de coaliţie de la UDMR de ce au această poziţie”, a adăugat Barna.
El a menţionat că desfiinţarea SIIJ nu se poate realiza fără sprijinul UDMR.
El a arătat că „în varianta pesimistă” problema legată de desfiinţarea Secţiei speciale „se poate rezolva în septembrie”, iar ipoteza „optimistă” ar fi cea în care aceasta ar fi desfiinţată peste două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here