Dan Vîlceanu: La şedinţa de mâine îmi voi anunţa demisia din funcţia de secretar general al PNL, nu vreau să particip la un asemenea bâlci, e o situaţie penibilă

Secretarul general al PNL a anunţat, vineri, că sâmbătă, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, îşi va anunţa demisia din funcţia de secretar general al partidului, el precizând că nu vrea să participe la un asemenea bâlci. El a mai spus, întrebat dacă mai are şanse să rămână ministru în Guvernul Ciucă, că nu este scopul lui în viaţă să fie ministru toată viaţa, scrie News.ro.

”Având în vedere că colegi din BEx au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj, de la Secretariatul general, că e mâine şedinţă de BEx, vreau să vă spun că în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine, eu voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea”, a spus el.

Întrebat dacă şi Florin Cîţu îşi va anunţa mâine demisia, Dan Vîlceanu a spus: ”Nu ştiu, e decizia domnului preşedinte Cîţu, eu vreau să vă spun că, în situaţia asta, în care circulă mesaje de şedinţă la modul ăsta (..)  eu mă pretind a fi un om serios şi nu consideră că asta este modalitatea prin care aplici statutul şi regulile în partid”.

El a mai spus că îşi va da demisia din funcţie chiar dacă mâine nu va fi cvorum la şedinţa conducerii PNL.

”În ceea ce mă priveşte pe mine, cel puţin eu, din funcţia de secretar general, trebuie să fiu garantul respectării procedurilor în partid”, a mai spus el, arătând că nu doreşte să se întâmple acest lucru în mandatul său şi adăugând că este ”o situaţia penibilă”.

Întrebat dacă mai are şanse să rămână ministru în Guvernul Ciucă, că ”nu este scopul lui în viaţă să fie ministru toată viaţă” şi că ar putea să plece oricând.

”Şedinţa de mâine este statutară”, a mai afirmat Vîlceanu, precizând că Statutul prevede că preşedintele a convocat această şedinţă şi că el nu a acvut o solicitare, de la colegi, care să fie depusă la Secretariatul General al PNL, pentru aceatsă şedinţă.

”Solicitările au fost trimise preşedintelui, cu rugămintea de a convoca BEx, lucru pe care preşedintele l-a făcut”, a explicat el.

Întrebat despre reproşurile primite la discuţia de la Vila Lac, Vîlceanu a afirmat că lui, personal, nu i-au reproşat nimic.

”Mă tem că suntem într-o situaţie în care nu arătăm stabilitate românilor”, a mai spus Vîlceanu, precizând că ”mandatul lui Florin Cîţu a fost unul foarte bun” şi amintind că partidul a decis o alianţă cu PSD la guvernare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here