De ce stârnește îngrijorare zborul misterios al unui avion cargo rusesc deasupra Finlandei

Zborul recent al unui avion cargo rusesc pe ruta Moscova-Leipzig, cu un ocol neobișnuit pe deasupra Finlandei a stârnit îngrijorare. Ruta întortocheată pe care a zburat avionul cargo Boeing 747-8, operat de Rusia, direct prin centrul și sudul Finlandei, pune mari semne de întrebare. Motivul survolului extins, care se pare că a fost planificat din timp și a avut loc în weekend-ul trecut, este încă necunoscut, dar a declanșat o oarecare alarmă în Finlanda. Vine pe fondul tensiunilor intense est-vest pe continent în general, și în special în regiunea baltică, scrie The Drive.

Zborul RU675, operat de AirBridgeCargo Airlines, a părăsit Moscova în seara zilei de 15 ianuarie. Inițial, se îndrepta spre nord, spre Murmansk, situat la capătul Mării Barents. Jumbo Jet-ul a făcut apoi un viraj brusc spre vest, peste Marea Albă. În mod normal, aeronava ar urma o rută mult mai la sud de regiunea baltică. Cu toate acestea, noul său curs a luat-o peste centrul Finlandei, înainte de a ieși peste Marea Baltică și apoi să se îndrepte spre Leipzig, în estul Germaniei. În această etapă, nu se știe de ce și dacă în avion exista vreo marfă; operatorul nu a oferit încă o explicație, scrie sursa citată.

Calea de zbor a RU675, așa cum este reprezentată de Flightradar24. Sursa foto: The Drive

Pe lângă faptul că a adăugat un kilometraj suplimentar semnificativ și în jur de încă o oră la timpul de zbor, ruta a dus, se pare, avionul Boeing 747-8 peste cartierul general al Forțelor Aeriene Finlandeze, situat în Tikkakoski, în afara orașului Jyväskylä, precum și peste o unitate de informații militare din acelasi oras. Ocolul lui RU675 l-a dus și în apropierea bazei aeriene militare de la Halli, în centrul Finlandei, deși acesta nu are în prezent nicio aeronavă staționată acolo permanent.

Puncte cheie de interes implicate în survolul RU675 din 15 ianuarie. Sursa foto: The Drive

Potrivit datelor de zbor open-source, aeronava a operat la o altitudine de croazieră de aproximativ 28.000 de picioare pe durata zborului său deasupra Finlandei. Deși nu este scăzută, acesta este substanțial sub altitudinea normală de croazieră pentru acest tip de aeronavă.

În timp ce unii observatori au sugerat că motivele ocolirii ar fi putut fi nefaste – poate o misiune de culegere de informații sau o acțiune deliberat provocatoare – Forțele Aeriene Finlandeze au spus că au fost notificate înainte de rută, furnizând următoarea declarație:

Zborul operat de AirBridgeCargo Airlines sâmbătă, 15 ianuarie 2022, a stârnit speculații publice. Aceasta este o companie aeriană civilă care a efectuat o rută în conformitate cu un plan de zbor aprobat. Rutele tuturor companiilor aeriene civile sunt aprobate de către Autoritățile Aviației Civile în conformitate cu procesul normal.

Forțele aeriene sunt la curent cu toate planurile de zbor ale aviației civile care vor fi utilizate pentru a crea o imagine a spațiului aerian. Imaginea spațiului aerian identificat în timp real formează baza pentru monitorizarea și protejarea integrității teritoriale a spațiului aerian finlandez. Forțele aeriene monitorizează în mod constant spațiul aerian finlandez cu radare de supraveghere aeriană și alți senzori amplasați în toată țara.

Traficul aerian care se deplasează în spațiul aerian finlandez trebuie să prezinte un plan de zbor către serviciile de navigație aeriană care controlează traficul aerian civil și coordonează utilizarea spațiului aerian finlandez, care include informații despre originea, ruta, destinația și orarul zborului”. 

Forțele aeriene finlandeze nu au confirmat și nici nu au infirmat dacă survolul aeronavei rusești a implicat vreunul dintre avioanele sale de luptă F/A-18C Hornet pentru a intercepta avionul de marfă rusesc.

Cu toate acestea, declarația forțelor aeriene finlandeze ar părea să anuleze rapoartele anterioare conform cărora zborul RU675 se afla pe o rută „neașteptată”. Dar, deși se pare că a fost depus un plan de zbor, asta nu arată clar ce făcea 747 sau de ce, iar forțele aeriene finlandeze au refuzat să speculeze.

Deși zborul aparent nu a fost redirecționat peste Finlanda într-un termen scurt, este posibil să fi oferit totuși un mijloc util de testare a reacției Forțelor de Apărare finlandeze la survolări neobișnuite de acest tip. Având o frontieră comună și nu lipsită de neîncredere reciprocă, răspunsul Forțelor de Apărare finlandeze ar fi putut fi de interes pentru Rusia, care ar fi putut prepoziționa mijloacele aeriene de colectare a informațiilor pe partea sa a graniței pentru a monitoriza ceea ce s-a întâmplat.

În timpul Războiului Rece, aceste tipuri de activități au fost o sursă constantă de îngrijorare pentru ambele părți, iar zboruri ciudat de similare cu acesta au avut loc cu aeronavele Aeroflot. În prezent, executarea unor activități similare ar fi probabil mai ușor ca niciodată, deoarece echipamentele electronice de supraveghere extrem de sensibile au devenit din ce în ce mai miniaturizate, cu fiecare an care trece. Asta nu înseamnă că acesta a fost cazul pentru acest zbor – nu există nicio dovadă care să susțină o astfel de afirmație în acest moment – dar cu siguranță este ceva de reținut.

Între timp, nici prezența aeronavelor militare rusești în spațiul aerian finlandez nu este necunoscută. Într – un incident notabil acoperit de The War Zone , avioanele rusești Su-27 Flankers înarmate s-au aventurat în spațiul aerian al Finlandei în 2016, iar avioanele finlandeze F/A-18 au fost amestecate cu acea ocazie pentru a le intercepta.

Un videoclip oficial al Forțelor de Apărare finlandeze care arată diferitele active ale Forțelor Aeriene, Marinei și Forțelor Terestre care monitorizează și apără spațiul aerian finlandez:

Oricare ar fi motivul survolului neobișnuit, acesta a reușit să genereze interes și chiar un grad de îngrijorare în Finlanda, care ar fi putut fi, de asemenea, doar un motiv în plus, dacă Moscova ar fi căutat să sporească și mai mult incertitudinea din regiunea baltică.

În ultimele zile s-au înregistrat deja o serie de incidente militare în Marea Baltică, în care Rusia a jucat un rol și cărora țările din regiune, atât membre NATO, cât și nealiniate, au răspuns atât cu retorică, cât și cu desfășurari militare proprii.

O prezență întărită a Marinei Ruse în Marea Baltică a determinat Suedia să trimită forțe suplimentare pe insula strategică Gotland, deși cele șase nave de debarcare care erau în curs de debarcare în aceste ape au părăsit acum Marea Baltică, destinația lor finală este momentan necunoscută .

Oficialii din Suedia consideră că aceste mișcări navale rusești sunt neregulate și s-a discutat dacă aceste desfășurari pot avea legătură și cu activitatea rusă în jurul granițelor sale cu Ucraina. Un aflux de trupe și materiale rusești în o parte a Rusiei adiacente Ucrainei a condus la îngrijorări continue cu privire la o potențială nouă invazie a acestei țări de către Moscova.

În același timp, Suedia a analizat o serie de incidente misterioase care au implicat drone neidentificate , care au apărut în spațiul său aerian deasupra mai multor instalații de energie nucleară, începând cu 14 ianuarie și care au continuat de atunci. Serviciul de Securitate Suedez a preluat acum ancheta care a fost declarată „eveniment special național”.

Pe partea rusă, alte evoluții recente notabile includ pregătirile pentru manevre militare comune cu aliatul său apropiat, Belarus, care împarte o graniță de aproximativ 700 de mile cu Ucraina. În trecut, au existat îngrijorări că Rusia ar putea încerca o nouă invazie a Ucrainei prin Belarus, care ar fi precedată de desfășurarea de forțe rusești suplimentare în Belarus, așa cum se întâmplă acum pentru exercițiul actual, Allied Resolve.

În altă parte în Rusia, exercițiile rapide din Districtul Militar de Est au dus, de asemenea, la speculații că țara ar putea muta forțe suplimentare considerabile spre vest, mai aproape de granița cu Ucraina.

Deși ar putea exista o explicație nevinovată pentru survolul AirBridgeCargo asupra teritoriului finlandez, pare puțin probabil ca acești și alți factori să nu fi fost luați în considerare atunci când zborul a fost planificat.

Se pare că aceasta a fost fie o încercare deliberată de a crea mai multă confuzie, fie s-a decis că riscul unei astfel de confuzii merită asumat, indiferent de alt motiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here