Deputatul PNL Daniel Gheorghe, atac acid la adresa lui Cioloș: Parlamentul unicameral este o trăznaie populistă

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a declarat că „Anca Paliu-Dragu a’ lu’ Ciolos” vorbește despre trecerea la un Parlament unicameral care este specific țărilor mici și cu „interese limitate”, nicidecum unei națiuni europene însemnate cum este România.

Liberalul a adăugat că susține reducerea numărului de aleși, atâta timp cât acest lucru este realizat responsabil și în limitele Constituției, însă „Parlamentul unicameral este o traznaie populistă care poate afecta grav funcționarea democrației romanești”.
„Văd că doamna Anca Paliu-Dragu a’ lu’ Ciolos, tocmai vorbește despre trecerea la Parlament unicameral. Parlamentul unicameral este specific țărilor mici și cu «interese limitate», nicidecum unei națiuni europene însemnate precum România. Ținând cont că doamna Dragu s-a trezit la întâiul său mandat parlamentar direct președinte al Senatului, deci al doilea om în stat după președinte, pot considera aceste intenții urmări firești ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune și pe seama lipsei de experiență politică și a înțelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului”, a scris Daniel Gheorghe joi pe Facebook.
Deputatul PNL a mai spus că un Parlament unicameral va afecta și calitatea actului legislativ.
„Noi, România, avem Parlament bicameral de la anul 1864 când domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Senatului sub numele de «corp ponderator» iar unicul moment din istorie când am avut legislativ unicameral este în timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste care a impus butaforia numită «Marea Adunare Națională».

Eu personal, ca Național-Liberal, susțin deschis reducerea numărului de parlamentari atâta timp cât totul este realizat responsabil și în limitele Constituției României însă vă afirm cu tărie că parlamentul unicameral este o traznaie populistă care poate afecta grav funcționarea democrației romanești periclitând atât calitatea actului legislativ cât și rolul Parlamentului României de expresie a suveranității poporului!”, a explicat Gheorghe.

Acesta a mai precizat că de la USR-PLUS și echipa lui Dacian Ciolos „ne putem aștepta la absolut orice”.

„În rest de la USR-PLUS și de la echipa lui D.J. Ciolos ne putem aștepta la absolut orice, democrația este foarte incomodă pentru cei cărora le sta în gât cuvântul «Național»! Internaționala birocrată nu poate trece cu tancul peste echilibrul puterilor din România și nici nu poate reduce la absurd aproape două secole de istorie parlamentară românească!”, a completat liberalul.

Președinta Senatului Anca Dragu a anunțat joi că va fi înființată o comisie comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru a implementa referendumul din anul 2009 la care românii au votat pentru un Legislativ unicameral cu maximum 300 de aleși. Ea a adăugat că va fi încercată înființarea acestei comisii săptămâna viitoare, iar dacă nu primește toate avizele, aceasta vă fi alcătuită la începutul lunii ianuarie a anului viitor.

1 COMENTARIU

  1. Referendumul are vreo semnificație pt el? Faptul că el ca parlamentar a cerșit votul popular, are vreo semnificație?
    Dar cu 300 de parlamentari TOTAL e de acord?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here