Trei oameni morți, mai mulți spitalizați și bloc evacuat de urgență, după o deratizare

Sursa: captură video Digi24

Un bebeluș de 10 luni, un copil de trei ani și mama acestuia au murit în urma unei dezinsecții realizate în acest weekend, într-un bloc din Timișoara. De asemenea, alte trei persoane sunt internate la spital c simptome de toxiinfecție.

ACTUALIZARE: Trei adulți sunt internați la Terapie Intensivă în momentul de față, inclusiv soțul femeii care a decedat. Starea lor nu este foarte gravă. Victimele prezintă simptome de toxiinfecție.

ACTUALIZARE: „În jurul 12:40 am primit o informație de la UPU că s-au înregistrat 3 decese, având suspiciune de cauză toxică. În urma efectuării primei cercetări chimice, s-a constatat că pe casa scării de la etajele trei și patru, este o prezență slabă a unei substanțe neurotoxice, la apartamentele 193, 195 și 200 s-a constatat prezența slabă a substanței neurotoxice, iar la etajul trei, apartamentul 159, s-a constatat un nivel mediu al neurotoxinei”, a declarat reprezentantul ISU din Timișoara.

În ceea ce privește cantitatea de substanță folosită, reprezentanții ISU spun că încă se fac cercetări.

Echipajele CBRM s-au deplasat și la celelalte două imobile, un club și un restaurant, unde aceeași firmă a făcut deratizare. Cercetările sunt în desfășurare și acolo.

ACTUALIZARE: Toți locatarii celor 200 de apartamente din imobil au fost evacuați din bloc și urmează să fie cazați în altă parte, a anunțat la Realitatea TV subprefectul județului, Daniel Franțescu. De asemenea, toți locatarii sunt evaluați medical. Subprefectul a mai precizat că a fost identificată societatea care a realizat dezinsecția și s-a constatat că în ultimele zile, aceeași firmă a mai făcut deratizări la două societăți comerciale.

ACTUALIZARE: Au fost evacuați toți locatarii din imobil, iar la fața locului au ajuns echipaje ISU cu autospeciale CBRM, pentru intervenția in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat.

Locuitorii din bloc sunt șocați și speriați. „Am aflat azi când am venit de la muncă că o mamă și doi copii au murit. Când am vrut să intru în bloc, mi s-a spus că nu am voi să urc fiindcă e ceva toxic de la deratizare. Merg să îmi fac analizele și nu o să vreau să mai stau aici, nu e normal administrativ, avem și dușuri comune aici. Nu ne lasă să intrăm, probabil după ce se termină analizele”, a spus un locatar pentru Antena 3.

Un bebeluș de 10 zile și un copil de trei ani au ajuns în stare gravă la spital și au murit. De asemenea, și mama copilului de trei ani a fost găsită în stop cardio-respirator, potrivit primelor informații de la fața locului. Nu se știe încă firma care a realizat dezinsecția.

ACTUALIZARE. La această oră este ședință a comitetului pentru situații de urgență, organizată la sediul Prefecturii Timiș.

Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara au ajuns la spital în ultimele zile, iar trei dintre acestea au murit. Printre cei decedaţi se află şi un copil de doar 10 zile, despre care medicii spuneau iniţial că s-ar fi înecat cu lapte, dar şi un copil de trei ani şi mama acestuia, transmite News.ro.

Recent, în bloc s-a făcut dezinsecţie. Potrivit Digi24, ar fi fost vorba și de o deratizare.

Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe aflat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat.  

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte. Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături.

Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia. 

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi. „15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă.

Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş. 

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc. Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Se ia în calcul inclusiv evacuarea blocului de locuinţe.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here