Protest la Spitalul Floreasca. Peste 20 de medici, în grevă după demiterea lui Mircea Beuran

SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca anunţă că întrerup activitatea, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore, în urma deciziei de demitere din funcţie a prof. dr. Mircea Beuran, „înainte de finalizarea oricărei anchete” în cazul femeii arse în timpul operaţiei. „Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital”, arată ei, spunând că decizia de întrerupere a activităţii este atât în interesul lor, cât şi al pacienţilor.

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei a tuturor celor implicaţi. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran”, se arată în scrisoarea semnată de 24 de medici.

Aceştia cer Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar şi situaţia care a permis ca el să aibă loc.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital”, se arată în document.

Conform sursei citate, medicii au decis să întrerupă activitatea.

„În aceste condiţii medicii au decis să întreruperea activităţii atât în interesul nostru cât şi al pacienţilor, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţele majore, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în scrisoarea semnată de cei 24 de medici.

Medicul Mircea Beuran, demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, anunţă Ministerul Sănătăţii în urma anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incodentul a fost provocat de eroari umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here