Poliţiştii gorjeni fac cercetări privind decesul lui Valeriu Buju Cojocaru, director executiv la Direcția Economică a Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, care a murit marți, pe masa de operație a Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu, unde urma să fie supus unei intervenții laparoscopice de colecist.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, Victor Țuhașu, a declarat că poliţiştii din Bumbești-Jiu au fost sesizaţi marți că un bărbat internat în spitalul orășenesc a murit în timpul unei operații, potrivit Mediafax.

Conform reprezentanților Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost internat luni pentru o operație de colecist, programată marți dimineață.
S-a intrat în sala de operație în jurul orei 9.50, au început procedurile de pregătire de anestezie. Deci prima etapă de anestezie, pacientul a fost intubat, ventilat mecanic, dar după circa 15 minute de la intubație au apărut probleme, tensiunea a scăzut, frecvența cardiacă de asemenea, pacientul intrând în stop cardiac. Au fost realizate manevre de resuscitare, timp de circa o oră, din păcate pacientul nu a răspuns pozitiv și în jurul orei 11.20 a fost declarat decedat”, a declarat Aurel Stolojanu, directorul spitalului din Bumbești-Jiu, citat de Mediafax.

În urma necropsiei se va stabili cauza exactă a decesului. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ori stop cardio sau s-ar putea în același timp o embolie pulmonară, deci o să aflăm după ce vom primi rezultatul de la Medicină Legală. A venit Poliția, a venit Criminalistica. Aici la noi chiar se fac aceste intervenții, nu ar fi nici prima, nici ultima. Nici nu a apucat să se facă practic. Nu putem vorbi deocamdată de vreo culpă medicală. Așteptăm rezultatul de la Medicină Legală. În principiu, au fost trei medici chirugi în sală, doi medici anesteziști, deci chiar a fost pregătit cum trebuie”, a mai declarat Aurel Stolojanu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here